Tuesday, December 27, 2011

Vanilla Coklat

Assalamualaikum semua!!

hye hye hye! what's up semua!! korang sihat ta?? macam mane hari korang hari ini?? baik-baik jek kan?? hee~ orite! semua mesti tahu mengenai tajuk entry zati pada hari ini.. VANILLA COKLAT.. okey! zati rase semua sedia maklum mengenai ini.. kepada sesiapa yang tak tahu.. meyh sini zati nak cerita.. actually ini merupakan tajuk drama yang menggantikan drama CINTA ELYSA di dalam slot Lestary di TV3 pada setiap hari SELASA jam 9 malam sehingga 10 malam.. actually zati amat teruja tengok cerita nie coz cerita ini sangat-sangat la sweet, comel, funny and romantik.. rugi tau kalau sape tak tengok.. boleyh pecah perut tebgok gelgat dia orang nie tau! drama ini dibintangi oleh pelakon-pelakon yang cukup hebat membawakan watak masing-masing iaitu IZARA AISYAH sebagai ZARA, AIMAN HAKIM RIDZA (MENTOR) sebagai AAMIR, IQRAM DINZLY sebagai KAMAL dan NABILA DALY sebagai LIYANA. actually ramai lagi, but zati sebut yang pelakon utama aje.. hehee.. ape pown nak cakap.. cerita nie sangat-sangat best and kalau korang semua bace dia punya sinopsis pown best.. mesti korang rase tak sabar nak tengok episod seterusnya.. ape lagi semua.. jom check it ou! :)




SINOPSIS DRAMA VANILLA COKLAT

Vanila Coklat mengisahkan tentang Zara dan Aamir yang sedang menuntut di Institut Pengajian Tinggi. Zara dan Aamir saling membenci antara satu sama lain dan sering berselisih faham memandangkan Zara merupakan pelajar cemerlang manakala Aamir pula dilabel seorang kaki perempuan.

Liana, rakan sekelas Zara menganggap Aamir adalah hak miliknya. Liana sentiasa berkepit dengan Aamir supaya semua orang melihat mereka seperti bercinta. Liana juga seorang wanita yang lemah lembut namun semua itu dibuat-buat kerana dia sememangnya bercita-cita ingin berkahwin dengan anak orang kaya. Berlainan dengan Zara yang mempunyai kekasih hati iaitu Kamal, jejaka yang dikenalinya sejak sekolah menengah lagi.

Ibu bapa Zara, Dr. Ungku Musa dan isteri tidak menyukai Kamal, begitu juga ibu bapa Aamir, Datuk Ahmad dan Datin Dalila yang kurang menggemari sikap Liana kerana tidak menghormati orang tua. Suatu hari, Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad merancang untuk menyatukan anak mereka. Seperti berbezanya Vanila dan Coklat, begitulah sukarnya untuk menyatukan Zara dan Aamir. Pelbagai usaha dilakukan oleh ibu bapa mereka agar mereka bersetuju untuk berkahwin sehingga Datuk Ahmad terpaksa berpura-pura diserang sakit jantung dan permintaan terakhirnya ialah ingin melihat Zara dan Aamir disatukan. Akhirnya, Aamir akur dan bersetuju.

Tiba cuti semester, Zara dan Aamir pergi ke Genting Highlands untuk meluang masa bersama. Masing-masing malu apabila salah seorang cuba bersikap romantik dan manja. Aamir mengakui dia telah jatuh cinta pada Zara sejak dari hari mereka dinikahkan. Buat pertama kali mereka tidur seperti pasangan suami isteri yang lain.

Zara dan Aamir tidak sabar ingin pulang ke Kuala Lumpur untuk memberitahu keluarga mereka bahawa mereka ingin meneruskan perkahwinan ini. Sebuah majlis diatur oleh ibu bapa Zara dan Aamir untuk meraikan berita gembira ini. Kamal dan Liana turut dijemput untuk hadir ke majlis tersebut. Mereka berdua telah merancang sesuatu untuk memisahkan Zara dan Aamir.

Pada hari majlis tersebut dijadualkan berlangsung, pelan jahat Kamal dan Liana untuk mengenakan Aamir berjaya. Dr. Ungku Musa mengamuk. Dia menyangka Aamir membuat onar dengan Liana dan terus memukul Aamir. Datuk Ahmad cuba menenangkan Dr. Ungku Musa daripada terus membelasah anaknya kerana menurutnya, kita tidak tahu perkara sebenar yang terjadi antara Liana dan Aamir. Dr. Ungku Musa menarik tangan Zara dan memutuskan hubungan antara Aamir dan Zara.

Sejak kejadian tersebut, hubungan Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad renggang. Bagi Zara, dia mempercayai suaminya kerana dia mengenali perangai Liana. Bagaimana Zara dan Aamir ingin memulihkan hubungan keluarga mereka? Apakah rancangan seterusnya Dr. Ungku Musa dan Datuk Ahmad selepas masing-masing bermusuh? Apa pula strategi Kamal dan Liana untuk memenangi hati keluarga kekasih mereka?



HAH!! best ta?? best kan?? mesti korang tak sabar-sabar nak tau ape akan jadikan? begitu jugak zati.. memang tak sabar-sabar tau.. hee~


oppsssss!!! kejap-kejap! sapekah jejaka handsome lagi cute nie?? auwww!!! handsome and comel kan?? i loikkeee!! ngee! huhuhuhu.. hah! nie la AIMAN HAKIM RIDZA.. pelakon cerita drama nie la.. yang memainkan watak AAMIR.. dalam watak nie.. dia memainkan watak seorang lelaki yang kaki perempuan dan suke bertukar-tukar perempuan.. and dia gak suke cari nahas dengan ZARA.. hahaa.. memang kelakar.. so sweet! :)


orite guys! sampai sini je la coretan zati pada hari ini.. hope korang semua enjoy membace k.. and jangan lupa tengok ceirta nie.. best tau! wassalam.. :)



Thursday, December 22, 2011

Rindu Saat-Saat Itu.. :)

Assalamualaikum semua!!!

hye hye hye!! orite semua!! ini merupakan entry zati yang kedua.. actually malas nak tulis sebenarnya.. but tadi saje usha-usha youtube tau.. and tekan-tekan la PROGRAM ANAK ANGKAT SATU MALAYSIA.. u know what!!!! zati terjumpe lak klip video di bawah nie!! wah!! sangat-sangat merindui saat-saat ini..


yezza!! memori ngan dia orang semua nie memang la sangat-sangat best!! and kite dapat berkenalan ngan ramai pelajar dari seluruh Malaysia.. and kite gak dapat mencari pengalaman menjadi anak angkat kepada insan-insan yang tersohor dan banyak menyumbangkan dalam sektor KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA.. memang sangat-sangat best!! tengok!! berape kali zati cakap sangat-sangat best.. ini kerana.. program ini sangat best!! rase nak pergi lagi jek.. banyak kenangan ngan dia orang semua.. memang tak dapat dilupakan sampai bile-bile.. korang memang the best!! especially.. Group From Selatan.. :)





hah!! selamat melayan!! :)

wassalam..

Tuesday, December 20, 2011

Sebelum Menutup Mata

Assalamualaikum semua!



hye! hye! hye! what's up semua!! ape khabar korang?? ade sihat ta?? lau tak sihat makan ubat k..almaklumlah.. sekolahkan nak dekat start.. zati kan dah habis sekolah.. agagagagga.. hee~ macam aku sorang jek dah habis sekolah.. padehal kat luar tu ramai lagi yang dah habis sekolah.. huhui! >_<


okey! sudah dari terus merepek! kite teruskan topik kite pada hari ini yang bertajuk SEBELUM MENUTUP MATA.. wah!! apekah ini?? actually nie tajuk lagu sebenarnye.. lagu sebuah band dari seberang, TAXI BAND.. lagu dia amat-amat and tersangat-sangat lah BEST!!! rugi tau lau sape-sape tak dengar.. and daripada lagu nie jugaklah.. bile zati hayati baik-baik keindahan lagunya dan juga ayat-ayat dia yang telah membuat hati zati tersentuh..




lagu ini juga telah menyedarkan zati terfikir beberapa perkara.. kita nie hanyalah manusia biasa.. yang tidak boleh meramal ape yang akan terjadi ke atas kita.. dan kita juga tidak boleh meramal bilakah kita bakal menutup mata buat selama-lamanya.. so.. zati tidak tahu bila zati bakal menutup mata.. sama ade esok, lusa, minggu depan atau pun 10 tahun akan datang.. zati tak tahu.. so sebelum zati menutup mata.. zati nak balas jasa-jasa parents zati yang banyak berkorban.. yang always menunaikan ape yang zati mahukan.. zati juga nak capai cita-cita zati yang banyak nie.. zati nak jadi cikgu, nak jadi doktor or nak jadi lawyer.. hah!! banyak ta?? jangan terkejut.. hee~ and the most yang mungkin takkan tercapai but ia juga merupakan salah satu impian zati.. iaitu ingin menjadi PERDANA MENTERI WANITA PERTAMA MALAYSIA.. hah!! janganlah ketawa! ini juz cita-cita saje.. so tak kisahla kan.. and sape kate perempua tak leyh jadi.. my idol, TUN DR MAHATHIR ade akap.. "TAK MUNGKIN SATU HARI NANTI WANITA BOLAH MENJADI PEMIMPIN NEGARA KITA".. hah!! tengok!! wah!! dia tetap idola zati sampai bila-bila selain my mom and my dad also NABI MUHAMMAD SAW.. Tun Dr Mahathir juga antara idola yang zati contohi.. and zati teringin nak jumpe dia satu hari nanti.. hehe.. okey la semua.. dah panjang lebar nie.. jom kite hayati lirik lagu SEBELUM MENUTUP MATA.. CHECK IT OUT!








Sampai Menutup Mata

jauh sudah kaki melangkah
tersesat aku hilang tanpa arah
ku yang selalu terjatuh dan terjatuh
dalam dosa dan semua keangkuhanku
kini ku sadar dan semua keangkuhanku
sebelum aku menutup waktuku

reff:
Tuhan ku mohon ampuni aku
izinkan ku bertaubat
tunjukkan aku jalan lurusMu
‘tuk menggapai surgaMu

ku sadar ku hanya manusia
oh hambaMu yang berlumur dosa
ku yang selalu terjatuh dan terjatuh
dalam dosa dan semua keangkuhanku
dan jawab pintaku, aku bersujud padaMu
memohon ridho serta ampunanMu

repeat reff

(Tuhan ku mohon ampuni aku
izinkan ku bertaubat)

repeat reff

‘tuk menggapai surgaMu
‘tuk menggapai surgaMu


wassalam..

Monday, December 19, 2011

Dia Terus Block Aku???

Assalamualaikum semua!!

hye! hye! hye! what's up guys! hahahaha.. macam biase.. ayat sewel saya diwaktu pagi yang hening and mendung ini sambil menikmati aiskrim malaysia buatan sendiri.. cewaaaahhhh!!! dramatisnye ayat aku.. boleyh wat novel nie.. wee~


hah!! mesti korang pelikkan?? ye la.. zati punye tajuk entry macam sedih.. but ayat tak sedih pown.. hahaha.. terbaik la! actually tajuk jek yang sedih but isi kandungannye tak sedih pown.. huhuhuhu.. okey! untuk tak banyak cakap and cerita.. meyh sini saya nak cite sikit.. korang ingat ta tajuk entry zati yang bertajuk MENGAPA MESTI DIA BERUBAH??.. hah!! ingat ta?? siapa yang always ikuti mesti dia ingat.. huhuhuhu..


actually.. after zati tulis cerita pasal dia.. dia terus BLOCK zati.. OMG!! so sad!! hahahaa.. tak la! tak sedih langsung.. orang macam dia.. yang BERLAGAK tu.. tidak patut kita kenangkan lagi.. biarlah dia dengan DUNIA GLAMOUR dia tu.. entah sampai bile entah dunia dia tu berkekalan.. ape yang zati nak cakap.. semoga always berkekalan k.. aminnn! :)


zati akan sentiasa tolong dia bile dia mintak tolong.. zati tak pernah nak mintak balasan atas ape yang zati tolong dia.. tapi.. zati tak suke.. bile dia boleyh pura-pura tak kenal zati.. padehal.. kami sangat rapat dulu.. kepada dia.. zati doakan dia always bahagia.. aminn..



adakah saya macam ini???? siapa tahu?? owh! tidak!! jawapannye bukan macam nie.. saya tidak sedih langsung ape yang dia wat kat saya.. :) but saya akan..

-

-

-


saya akan happy!! coz awak buat saya mcam nie.. saya takkan sedih!! sayakan kuat.. and happy go lucky person.. semoga akak always happy yea kak.. :)

wassalam...


Sunday, December 18, 2011

Did I Miss You??

Assalamualaikum semua!!

hye hye hye!! what's up?? biase la.. pembuka bicara zati.. huhuhuhu.. hah!! ini boleh dikatakan my second entry for today.. walau pun ramai yang online hari ini and ramai yang hantar im kat zati.. but sorry semua.. zati tade mood nak balas.. nak tau ta kenapa?? coz zati ngah tunggu someone on9.. huhuhuhu.. hah?? sape?? biarlah rahsia.. zati ngan dia tak de ape-ape k.. kami just kawan biasa jek.. zati suke borak-borak ngan dia.. coz dia blur jek.. hah!! yang tu yang buat zati suke share-share benda dengan dia.. lagi pown.. zati suke style dia.. hahahah.. but tak de la sampai "JATUH CINTA".. huhuhuhu..


but entah la korang zati pown tak tau ape yang telah terjadi ke atas diri zati.. arghh!! tension2!! kenapalah aku tunggu kau?? entah-entah kau dah berpunya kowt.. hmm.. entah la.. aiyoyooyooyo.. nasib baik saya sudah abes SPM la.. kalau tak mesti saya teringatkan awak.. hahaha.. kelakar-kelakar..



hmm.. memang perkara ini sangat-sangat memeningkan zati.. korang pown mesti pening an?? hahaha.. yezza!! memang pening.. coz zati pown tak paham ape yang zati rase sekarang nie.. haisshh~ entah la.. hanya allah saje yang tahu.. semoga zati dapat jawapannya.. amin..


wassalam~

Adik Mia Sara nak Masuk Sekolah??

Assalamualaikum semua!!


hye hye hye!! what's up bebeyh! ngee!! suke sangat la zati nie mengarut an.. huhuhuhu.. actually hari ini bosan giler!! tak tahu nape.. tengok fb pown rase bosan.. ish2.. ape la yang patut aku lakukan sekarang.. so.. tade keje.. gi la belek-belek surat khabar semalam.. zati tertarik dengan satu story nie.. story pasal adik MIA SARA.. auw!! sangat menarik tertarik hatiku ini.. huhuhuhu.. adik mia sara kite nie.. tahun depan nak masuk DARJAH 1.. wah!! so cute la sayang!!!


orite! korang semua tahu ta name sebenar adik mia sara nie.. name dia ialah MIA SARA NASUHA BINTI MOHD RIDHUAN... lahir pade 30 SEPTEMBER 20o5.. mule menceburi bidang dunia lakonan and modelling sejak di awal usia 2 tahun lagi.. wah!! giler hebatkan dia?? baru dua tahun dah jadi model and pelakon la.. antara cerita-cerita adik mia sara yang zati selalu ikut ialah ADAMAYA, CUAK, and ZOO THE SERIES.. huhuhu.. emmang tak boleyh nak miss la cerita-cerite nie.. memang TERBAIK!!! huhuhu..





ape pown.. tu adik mia sara.. jangan takut-takut yea nak gi sekolah.. tak de benda nak ditakutkan selain CIKGU YANG GARANG.. hahahaa.. tade la adik mia oii.. cikgu-cikgu semuanya baik tau.. ape pown.. adik mia kena dengar cakap papa adik tau.. kan nak jadi doktor haiwan.. so kena la pegi sekolah.. and belajar rajin-rajin.. biar dapat jadi DOKTOR HAIWAN.. so ape pown.. chaiyok adik mia!! all the best..



wassalam~

Thursday, December 15, 2011

Kenapa Aku Bencikan Kau??



Assalamualaikum semua!

hye hye hye ! morning semua!!! wah!! pagi-pagi zati dah mule menulis dalam blog nie.. haisshh! actually zati agak bengang pasal kejadian malam tadi.. hmm!! I NOT A "TUNGGUL KAYU" k!!! dia pikir zati nie ape?? tunggul kayu ke nak tunggu dia nak dekat satu jam.. haisshh!! rase geram pown ade.. jujur zati katekan kat semua.. kami memang tak ade ape-ape.. juz "KAWAN BIASA" jek.. but dulu dia tak macam nie tau! boleyh dikatakan.. emmang share semua masalah and cerita ngan dia la.. macam-macam la zati share.. dia seolah-olah pendengar semua masalah zati.. and dia gak banyak beri zati nasihat.. memang la agak sayangkan dia dulu.. lau boleyh tanak hilangkan dia la.. hee~ sayang sebagai seorang kawan k.. or sebagai seorang "ABANG".. hee~ oppssss!! jangan salah anggap k.. :)


hmm!! and now.. ingin zati katakan.. yang zati dah BENCI kat dia.. zati pown tak tau kenapa zati sangat-sangat benci kat dia.. tapi.. dalam mase yang same.. minta dia pujok zati.. eceh!! mengada la pulak.. zati pown tak tau.. kawan-kawan zati ramai kate.. yang zati mudah sayang orang, but susah nak benci orang.. tapi.. tak tahu la kenapa ngan dia.. zati rase benci ngan dia.. benci sangat-sangat.. walaupun.. dulu zati amat menyayangi diri dia.. hhmmmmm!! entahlah.. zati pown tak tahu ape nak cakap lagi.. dengan keadaannya yang buat donno jek.. wat zati rase terlampau sakit hati.. sakit sangat-sangat! hmm.. ape yang zati nak cakap.. I WANT MY OLD FRIEND BACK!.. hmm.. tanpa disedari.. malam tadi.. zati rase sedih sangat-sangat sampai rase memang nak nangis.. but tahan jek la.. sabar je.. hmm.. kenapa ekh dia wat zati amcam nie??? kenapa?? kenapa?? hmm.. zati pown tak tahu kenapa.. hanya Allah jek tau..


sorry.. zati tahu text nie membosankan you all semua.. but serius zati tak tahan nak pendam lagi.. but kate rakan-rakan fb melalui ape yang diaorang bace kat status zati.. better luahkan.. and zati amik kepututsan tok luahkan dalam blog.. hmm.. hope zati tak benci dia sangat-sangat.. coz zati still sayangkan dia.. Ya Allah.. berikanlah aku kekuatan.. aminn.. wassalam.. :)

Tuesday, December 13, 2011

Special For Kak Yuna

Assalamualaikum semua!!

hye hye hye! what's up?? orite!! CIK NUR IZZATiI dah mula nak menulis nie.. so sila berikan tepukan yang amat gemuruh.. hahhaha.. sengal jek ayat aku hari ini.. actually agak kebosanan yang melampau pada petang nie.. so pergi la dengar lagu-lagu kat youtube sambil meng-ONLINE.. hee~ sedang syok dengar-dengar lagu tu.. zati pi la dengar lagu KAK YUNA.. auww!! bile didengar baik-baik kan.. sememangnye.. lirik lagu yang kak yuna wat memang TERBAIK la!!! huhuhuhu! i loikkeee!! :)


YUNALIS MAT ZARA'AI atau lebih dikenali sebagai YUNA.. berusia 25 tahun dan lahir pada 14 November 1986 di Alor Star, Kedah. kak yuna juga memegang IJAZAH UNDANG-UNDANG.. auww!! jangan main-main tau.. boleyh jadi lawyer nie.. huhuhuhuhu.. orite!! ini je yang zati tau pasal kak yuna nie.. but if kak yuna bace lah entry yang zati wat untuk dia nie.. zati nak kak yuna tau.. yang zati nak sangat-sangat jumpe kak yuna tau! teringin giler.. hehhee..



auww!! dia sentiasa wat zati tak pernh jemu minat kat dia.. :)




kak yuna memang TERBAIKK!! I Love you soo much kak yuna!! :)

wassalam..



Monday, December 12, 2011

Mengapa Mesti Dia Berubah?

Assalamualaikum..

hye hye hye semua!! okey.. actually post zati kali nie agak sedih sikit la.. bukan korang yang akan sedih.. but zati sendiri yang menulis dalam keadaan sedih la gak.. korang.. korang pernah rase ta.. macam mane perasaanye bile kawan korang yang dulu bbaik ngan korang.. and korang banyak tolong dia orang.. tup tup tup! bile dia orang dah famous.. dia orang tinggalkan korang.. and wat macam tak kenal jek kat korang.. ape perasaan korang?? sedih ta?


actually benda nie dah lame dah terjadi.. but zati simpan jek.. wat tak tau jek.. but serius da malas nak simpan lagi.. wat sakit hati jek.. yang wat zati macam nie sebenarnye bukan kawan zati.. but senior zati.. dia Form 5, zati Form 3.. ish! memang susah nak cakap.. kami memang rapat time sekolah dulu.. dia pengawas, and zati pown pengawas.. and kami gak dalam satu group yang sama.. memang selalu la dok borak-borak.. usik2.. share semua benda yang kami tau.. memang tak boleyh lupe time tu.. dia memang sangat-sangat baik tau! but segalanye berubah.. bile dia dapat jadi cover majalah.. ingat lagi.. time dia dapat jadi cover majalah.. beria-ria dia suruh zati promote majalah tersebut.. yup! memang zati promote la.. sampai sanggup beli 3 buah majalah and promote kat dalam blog sekali.. but.. dia langsung tak hargai zati.. malah dia wat macam tak kenal jek kat zati.. sampaikan kawan zati kate zati nie "bodoh" pi ikut cakap dia.. hmm.. ape la nasib..


kalau dia baca la ape yang zati tulis nie.. hope dia paham ape yang zati lalui nie.. but ape kejadah dia nak lawat blog buruk zati nie an.. dianye lagi lawa.. zati mintak maaf.. zati bukan nak ungkit.. but zati kesal coz dilakukan sebegini rupa.. bile nak mintak tolong baru la dia baik.. bile dah senang.. wat tak kenal jek.. hmm.. tape la.. zati tak pernah bencikan dia.. zati tetap anggap dia senior zati yang zati sayangi.. hope dia always happy and succes.. wassalam..

I Love You!!



Assalamualaikum...


hye hye hye semua!!! selamat malam!! buat ape tu?? dah makan?? hahahaa.. banyak tanye la pulak.. hee~ actually!! malam nie zati nak share something ngan korang semua.. tadi baru sahaje practice main gitar lagu I LOVE YOU by NAJWA LATIF.. lagu dia sangat-sangat best.. sampai zati sanggup practice main gitar lagu nie.. nak nyanyi khas untuk someone.. wah!! siapakah dia?? biarlah rahsia.. dah siap nanti akan zati upload an khas tok tontonan my sayang-sayang semua.




orite! kat bawah nie zati letakkan sekali klip video najwa latif and lirik lagu nie sekali.. bile korang hayatinye betul-betul.. korang pown akan setuju ape yang zati cakapkan tau.. lagu dia best sangat-sangat!! terbaik la adik Najwa nie.. lagu dia semuanye TERBAIK!!! .. jom dengar-dengarkan yea.. :)








Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata.


Mungkin aku .. mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku .. mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu.


I’m sorry but I love you,
I’m sorry if I miss you,
Even if I can’t have you,
You know I’ll always be there for you.


Mungkin kita tak bersama di takdir-Nya,
Tak mengapa asal kau bahagia,


Biar aku .. mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku .. mencintaimu dalam diam atau pun bisu,


I’m sorry but I love you,
I’m sorry if I miss you,
Even if I can’t have you,
You know I’ll always be there for you.


I’m sorry but I love you ..





hah!! best ta??? selamat menghayatinye.. good nite semua!! salam.. :)

Sunday, December 11, 2011

Saya Jadi Cikgu Tadika! OMG!

Assalamualaikum..

hye hye hye hye!!! what's up semua?? sihat ta?? hope korang semua sihat.. haishh!! bosangg giler dok eumah tau!! tak tau nak wat pe.. ish2.. dulu time nak amik spm dulu.. punye la tak sabar nak merdeka.. now!! kite yang tak sabar nak belajar semula.. huhuhuhu.. to all my adik2 yang masih bersekolah tu.. jangan siakan waktu anda.. nanti korang jadi macam kak zati ko nie.. kebosanan,, yang dia tau.. dok lenggang kat kampung jek.. ish2.. hah!! korang semua mesti tertanya-tanya kan? ape sebenarnye disebalik tajuk entry zati pade hari ini.. orite! jom check it out..


orite!! actually now tengah mencari keje.. tibe-tibe time dinner ngan family hari tu.. tanye la kat ibu zati.. same ade boleh ta lau nak jadi cikgu tadika sementara.. ibu zati kate "Great! nanti ibu tanye cikgu Tina.. dia nak tak pakai cikgu lagi... ".. pas tu balik dari dinner ibu tanya la.. OMG!! zati.. ternyata zati dapat gak jadi cikgu!! hahaa.. but sementara jek.. okey la tu kan.. hee~ actually agak tak sabar gak la nak tunggu bulan satu nanti.. macam mane la agaknye yea.. hee~

eii!! macam mane la agaknye yea.. hee!!! ayoyoyoyo!! CIK ZATI oii!! anda baru jek jadi cikgu tadika sambilan.. bukannye cikgu betol pown.. but serius zati excited tau!! hehehe.. akhirnye cita-cita zati tercapai gak.. walaupown juz jadi cikgu sementara.. but tetap happy.. hope budak-budak tak banyak kerenah.. hehee..

okey la! nanti sambung lagi.. bye semua.. doakan zati k.. wassalam~



Friday, November 25, 2011

Tips Menghilangkan Jerawat

Assalamualaikum!!!




hye semua!! ello mellow!!!! ape khabar semua hari nie?? hari nie hari so tak pergi mane-mane ke hari nie.. orite!! dah dah dah!! tak yah nak cakap berjeler-jeler sampai ke utara.. karang korang lak yang bosan.. kikikiki.. jap jap jap!! kite sedar diri tau!!! ngee!!! orite!! di hari yang berbahagia ini.. zati dengan rase besar hatinye ingin berkongsi something ngan korang semua.. hah!! nak tau ta kongsi ape.. nak kongsi ngan korang macam mane nak hilangkan jerawat kat batu..


okey! actually.. ramai tanye.. macam mane muke zati tak pernah kena jerawat walaupun sudah berumur 17 tahun.. hehe.. bukan nak riak tau! but ramai tanye.. ade yang kate zati pakai product mahal la.. product artis-artis pakai la.. haishhh!!! zati nie bukannya anak datu ke sultan ke ape.. tak mampu la cek nak beli product mahal-mahal nie.. zati juz gune cara yang sume orang boleh gune.. yang penting ialah.. KEBERSIHAN.. orite!! di sini zati nak kongsi ngan korang 9 tips menghilangkan jerawat.. tips ini zati petik dari http://www.pusatgratis.com/info/9-tips-menghilangkan-jerawat.html.. orite!! jom kite ramai-ramai terjah..




9 TIPS MENGHILANGKAN JERAWAT




1. Mencuci wajah 2 kali sehari

Tips menghilangkan jerawat yang pertama adalah dengan cara mencuci wajah 2 kali sehari. Mencuci wajah 2 kali sehari akan membantu menghilangkan minyak di permukaan kulit kita. Jika kita jarang membersihkannya, maka bakteri penyebab jerawat akan hidup subur di wajah kita. Namun ingat..jangan mencuci wajah apalagi menggosok wajah secara berlebihan karena malah akan meningkatkan produksi minyak sobaceous yang dapat menyebabkan masalah kulit pada wajah. Cucilah wajah 2 kali sehari dengan menggunakan sabun yang lembut.

2. Sesuaikan kosmetik dengan jenis kulit anda

Jika kulit anda berminyak maka gunakanlah kosmetik untuk kulit berminyak, jika kosmetik yang anda gunakan tidak sesuai dengan jenis kulit anda..jerawat akan segera mendatangi kulit wajah anda. Jadi berhati-hatilah dalam memilih kosmetik.

3. sebisa mungkin hindari kosmetik yang berminyak.

secara alami wajah kita akan menmproduksi minyak, bahkan kulit kering sekalipun. Jadi sebisa mungkin hindarilah hindarilah menggunakan kosmetik yang berlebihan karena minyak dan debu akan menjadi media bakteri penyebab jerawat untuk bermukim di wajah kita.

4. Keringkan wajah kita dengan handuk yang bersih setelah cuci muka atau mandi, karena bakteri juga menyukai tempat yang lembab dan hangat.


5. Minum air putih

Hampir 70% kulit kita terdiri dari air, dengan minum air minimal 2 liter sehari, maka kulit kita akan selalu fit dan sehat.

6. gunakan pelembab kulit

Menggunakan pelembab akan membantu menyehatkan kulit kita, terutama dari kulit kering dan pecah2. Namun pelembab disini bukan berarti pelembab yang berminyak..sekarang sudah banyak produk kosmetik yang berbahan dasar air.

7. selalu pastikan kulit anda bersih sebelum tidur.

Selalu cuci muka anda sebelum tidur agar kulit beregenerasi dengan baik.

8. Sering-seringlah makan sayur dan buah.

sayur2an mengandung banyak vitamin yang menyehatkan kulit kita. Perbanyaklah makan sayur atau buah, terutama yang mengandung vitamin E. Dengan kulit yang sehat, maka jerawat akan sukar untuk tumbuh dan berkembang.

9. Tidur yang cukup dan teratur.

Kulit juga sama seperti kita, butuh istirahat. Jadi biasakanlah untuk tidur yang cukup dan teratur. Karena saat kita tidur, kulit akan beregenerasi dan membuang racun2 yang berbahaya sehingga saat kita bangun keesokan harinya kulit kita akan kebali segar.



orite semua!! hah!!! dah bace ke belum?? senang bukan.. so selalu-selalu la merajinkan diri melakukan cara-cara di atas.. zati rase caranye amat mudah and zati pown selalu mengamalkannye.. so.. selamat mencuba.. dan merasai la perubahan di wajah anda.. chaiyok semua!!! next entry akan di kongsi tips yang lain pulak k.. salam sayang semua!! bye!!



Wassalamm~




Monday, November 21, 2011

Cinderella's Stepsister..



Assalamualaikum!!!!

hye semua!!! wah!! lamenye zati tak update ini blog.. huhuhuhu.. kesian my blog dah berhabuk.. nie ade mase ckit.. so update sat la.. hee!

so.. dikesempatan ini.. zati nak kongsi ngan you all semua about cerita korea yang baru disiarkan di TV2 baru -baru nie.. cite nie da start sejak 17/11/2001- Khamis ary tu.. zati rase maybe ade yang dah tahu pasal nie.. sape yang belum tahu.. jom tengok jom.. rugi woo!!! sape yang tak tengok.. cite dia best gilerr!!! oppss.. lupe nak cakap.. tajuk dia.. CINDERELLA'S STEPSISTER.. best tau cite nie!! so sape-sape yang tak tengok agy.. pi la tengok.. kat bawah nie zati selitkan dia punye sinopsis.. but in English jek zati dapat.. hehe.. selamat membaca.. :)






Title: Cinderella’s Stepsister / Cinderella’s Sister / Cinderella’s Like in Fate / Cinderella Unni
Episodes: 20
Director: Kim Young Jo
Scriptwriter: Kim Kyu Wan
Broadcast network: KBS2 , Wednesday & Thursday 21:55
Broadcast period: 2010-Mar-31 to 2010-Jun-3



Synopsis
A modern day adaptation of Cinderella with a twist as our Cinderella, Goo Hyo Sun, plots revenge against her evil stepsister , Eun Jo for years of pain and suffering.

She has neither aspiration nor emotion and her smile is sarcastic. Eun Jo is a girl who has apathy toward life. Her mother, who has been living as a single mother for 18 years, finally found the right person to marry and brought Eun Jo into the stepfather’s house.
A decent house and a decent family…. Eun Jo feels that everything in this house does not fit for her. The most unbearable thing she faces is the stepsister Hyo Sun, who is the apple of her father’s eyes and beloved by everyone in the house. Hyo Sun also takes away the mind of Eun Jo’s mother, just like her bright and untainted character attracted all the other people. Eun Jo cannot tolerate this situation, since she lost the only one that she completely owned.
She sets her mind on getting even with Hyo Sun. ‘Cinderella shouldn’t be loved by her stepmother. You broke the rule! I’ll pay you back by taking away what you have and will have! But then… What should I do first?’

credit : KBS World


Character Description

Eun Joo

Dirty way of talking, just cynical smile, no movement for the heart breaking thing. No fantasy to life. From the time of birth, she skipped babyhood, childhood, girlhood, that means, from the age of ten, she already started to sigh saying ‘Life is too harsh’

The reason of no-dream, no fantasy to life is influenced by her mother’s life, which smells badly wherever she go. Her mother moved to several man while dreamed a high level lady. Eun Joo always hated that kind of life style.
Please, no more involved with other person’s life, more frankly speaking, ‘The life without mother’ If the mother does not exist, she could fly more freely.

Hong Kihoon

Successor of Hungjuga which is now on the way to conglomerate. At first, it had started from small brewery. He used to enter Daesungdoga freely as his father Hong Hansuk was very close friend to Mr. Ku Daesung. But, as Hungjuga had grown up very fast, so, automatically his visiting to Daesungdoga became rare. He received good education. He learned music and fine art not to be treated as low class family member.

He has good body and grace face. He grew up to be a nice man who is a successor of rich family. Before starting to service army, he visit Daesungdoga for courtesy. There, he find new face and start to love, Eun Joo. But, she never treat Kihoon as a high level person.

Goo Hyosun

Pretty, kind, bright girl. Only daughter of Daesungdoga. Her father, Mr. Ku Daesung, owner of Daesungdoga is like lion to his worker. But, his eyebrow move down in front of Hyosun’s tear or coquetry.

When her father end up his single life, making new mother and new sister, that means, two more person who will love her. So, she is a person who never think bad thing to another person. When even new mother and new sister start to harass her, at first time, she never think they hate her. Because as for her, other person should love her.

But, after she know her step-sister hate her, she decide to start war against step-sister to recover things which belonged to her from the first time.

Han Jungwoo

A reckless simpleton who was raised by hairy Mr. Chang, 10th immoral lover of Mrs. Song Kangsook. Mrs. Song is mother of Eun Joo.
Fat boy whose weight was almost 100Kg in his middle school age.

Nobody had cared him, so, he should care himself. He had joined wrestling team as the team gave him food. He moved to baseball team when the team gave him more food. Food was some kind of religion to little Jungwoo. The food, which even hairy Mr. Chang or Mrs. Song Kangsook never prepared for him, was served by Eun Joo.

After Eun Joo came to Mr.Chang’s home, there is a smoke of cooking. The never ending hunger was smoothed by EunJoo. He decided to love Eun Joo who cared him. So, even after Eun Joo left, he never gave up love to Eun Joo. He decided to grow up as a nice smart man for the purpose of giving royalty to Eun Joo. Then, he came back in front of Eun Joo as a wonderful man.


okey semua!! sampai sini dulu.. byee!! salam..

Thursday, October 13, 2011

31 Days More!!!


Assalamualaikum warahmatullahhiwabarokatuh!!!!! hye hye hye semua!!! ape khabar semua?? ade baik tak hari ini?? semua baik-baikkan?? hope semua baik-baik tau!! untuk yang PMR's candidate tu.. TAHNIAH!! kerana anda telah berjaya menamatkan peperiksaan PMR anda.. amboii!!! enjoy sakan korang ekh.. macam dah habes SPM.. hahhaha.. same la macam zatie lu.. abes jek paper last, dalam dewan dah cakap merdeke.. hah!! sekarang!! amek kau!! SPM kau kena hadapi.. huhuhuhu..


wah!!! pejam celik, pejam celik.. tidakku sangka.. SPM ade lagi 31 hari aje.. lebih kurang sebulan satu hari.. OMG!!! rase cepat sangat mase berlalu.. rase macam baru jek dapat result PMR tau.. ish2.. so.. from now!! online akan dikurangkan giler-giler la macam nie.. berdebar-debar pown ade.. SPM is my FUTURE!! 9A+ is my TARGET!! so to all my sayang-sayang.. doa an zatie berjaya mendapat keputusan yang cemerlang yea.. :)





9A+ is my TARGET!!!!


BAHASA MELAYU A+

BAHASA INGGERIS A+

MATHEMATICS MODERN A+

SEJARAH A+

PENDIDIKAN ISLAM A+

BIOLOGY A+

FIZIK A+

KIMIA A+

MATEMATIK TAMBAHAN A+


orite!!! this is my target!!! wish me good luck yea sayang!! to all SPM's Candidate.. all the best k.. zatie wish korang semua all the best k!! chaiy0kk!!!


Wassalam~

Saturday, October 8, 2011

Ya Sudahlah!

Assalamualaikum!!!


hye semua!! ape khabar???


sorry lame tak update blog nie.. busy sikit sejak kebelakangan nie..


korang ape khabar?? ade sihat ta??


jage diri elok-elok tau my sayang-sayang semua.. huhuhuhu!


hah!! kenapa tajuk entry zatie kali nie macam pelik sikit..


"YA SUDAHLAH"


sekali tengok tajuk entry nie mesti anda semua ingat macam-macamkan?? contohnya. adakah zatie putus cinta?? or frustkan something?? hahaahhaa!! tak de maknenye semua itu dalam hidup zatie.. SPM is the most important thing now.. eceeehh!!! cakap mengalahkan ahli falsafah dunia.. hahaha!! actually.. ini tajuk sebuah lagu dari seberang.. nama penyanyi dia agak pelik sikit.. nak sebut pun susah tau.. so korang pandai-pandai tengok sendiri la kat bawah yea.. hehhehe.. setelah menggamati lagu nie betul-betul bersama adik tercintaku, Rabiatul Adawiyah.. lagu ini mengisahkan seorang anak yang bertengkar dengan ayahnya lalu lari dari rumah.. but dalam mase yang sama.. i anak sering mengambil berat tentang si ayah dari jauh.. hah!! ini pendapat zatie... pendapat korang zatie tak tahu lagi.. so.. jom kite saksikan same-same video yang zatie






enjoy youself! bye!!


assalamualaikum..

Tuesday, September 27, 2011

Rumah Terbuka Cika Da Cikot

Assalamualaikum!!! hye semua!! owyeah!! Cik Nur Izzati kembali mencoret lagi.. orite.. kali nie nak cerita pasal open house yang zaty pegi hari itu.. pada hari Sabtu yang lepas bersamaan 24/09/2011 zatie telah merayau-rayau bersama ibu zatie pergi beraya rumah kawan-kawan zatie.. but tak banyak.. tiga buah jek.. coz ibu zatie on call hari tu.. rumah pertama zatie pergi ialah rumah my best friend forever, Nur Atiqah binti Abdul Rahman.. rumah nie senang nak cari coz rumah nie zatie tau coz selalu lepak after balik sekolah.. huhuhuhu.. rumah kedua zatie pergi rumah Nurul Atikah binti Ibrahmi, my love kak ngah.. hah!! rumah nie la yang buatkan zatie ngan ibu zatie bertengkak jap.. hahhaa.. sebabnye rumah kak ngah nie susah giler nak cari tau.. huhuhuhu.. yang seterusnya.. pegi open house rumah cika pulak.. hah!! kat sini la ramai kawan zatie ade.. and time to me to snap the picture.. jom tinjau!




orite!! me with my sayang!! oppsss!! jangan salah anggap k.. ini ialah kawan zatie yang terbaik!! and terberst tau!! susah nak dapat kawan yang selalu bagi kite semangat macam dia tau!! :)



orite!! empat dara pinggitan!! time nie kurang asam betol dia orang nie.. orang tengah cakap dia orang tangkao gambar.. dah zaty terlepas nak posing.. ish ish ish!


owyeah!!! zatie nampak chubby la.. omg!



bergambar dengan tuan rumah kedaung! :)



kami yang jelita.. wee!! :)


owyeah!! bergambar bersama Aishwara Rai( betul tak ejaan nie?? cam salah jek.. huhuhuhu) sekolah.. bukan senang tau.. pelajar tingkatan 5 paling pandai.. :)

love you la kaneetha!! :)


okey semua!! sampai ssini saje.. nanti sambung k.. byee!! salam.. :)

Friday, September 23, 2011

Hari Raya Kat Sekolah!!



Assalamualaikum!! hye semua!!!

cik Izzati kembali balik!! huhuhuhuhu.. korang buat ape tu?? ape??? tunggu zaty update blog?? hahahhhhahaha.. perasan jek zaty nie an.. huhuhuhu.. okey!! now cerita la pasal jamuan hari raya yang diadakan di sekolah hari tu.. actually jamuan nie dah lame berlalu.. sebelum zaty start trial lagi.. kire-kire dua minggu yang lepas la.. hah!! lame ta?? but busy nak exam.. so tak de mase nak cerita panjang-panjang.. so!! hari ini mengambil peluang keemasan ini... cewahh!! ayat berapi seyh.. huhuhu.. jamuan hari raya kali nie best gak.. coz ade something happy berlaku.. but ade gak yang tak best.. bile kena bergaduh ngan budak-budak nie.. aiseh man.. sakit kepala cek.. nasib bek ade seseorang yang menolong.. hee!! sapekah itu?? biarlah rahsia yea.. okey.. zaty tak nak cakap banyak.. jom kite tengok gambar yea.. but nie separoh jek.. actually ade banyak.. but malas nak upload banyak.. so just ambil beberape je.. orite!! jom usha jom!! :)




orite!! zaty bergambar dengan pelajar-pelajar form 3 sekolah zaty.. dia orang nie semua adalah my sayang-sayang zaty.. orang yang sentiasa buat zaty tersenyum.. love all of you la dear.. :)


zaty bergambar ngan MIA SARAH AZMAN MANUEL (tudung pink) and NADZATUL ATIQA ALIRUDIN ( tudung putih) antara rakan gosip terhebat zaty.. hihihihi.. love both of you too dear.. :)



auww!! muke burok giler!! time nie ngah penat.. huhuhu.. with abg GABRIEL SOO.. salah seorang anak buah zaty kat sekolah.. hee! antara orang yang suke wat lawak.. perangai dia yang slumber tu always wat zaty ketawa.. peace abg gabriel! :)




cewah!! tiga dara hot SGB.. ngee!!

dari kiri: Zatie, Ekin and pynaz.. we're SPM's Candidate 2011..





with cikgu Khairul Faezah.. cikgu yang paling sempoi kat sekolah merangkap guru kelas zaty.. sayang cikgu la.. :)




with my junior yang sengal and funny.. Nurul Najihah binti Abu.. antara pengawas zaty yang happy go luky.. love you la sayang.. :)






we are PREFECTS of SKK SMK GHAFAR BABa.. huhuhuhu

zaty and jieha with abg kee.. my beloved big brother.. kikiki..

abg ku yang paling sengal.. hee!



keluarga bahagia!!

kak kwa, tasyriq and abg kee..

macam satu keluarga kan.. so sweet!! :)



last pic!! aktiviti snap a pic.. dua-dua muke penat.. baru pas halau budak.. so penat.. ape-ape pown.. best giler!! rindu saat berlari sambil pakai kasut tinggi.. ngee!!


okey semua!! that's all for today.. byee!! Salam.. :)



















Thursday, September 22, 2011

Najwa Latif!!






Assalamualaikum!!!

orite!! nie tajuk cerita zaty yang kedua.. iaitu NAJWA LATIF!!

wah!! siapakah dia nie??? dia nie ialah seorang yang sangat-sangat cool!!!

walaupun dia nie lebih muda dari zaty..

zaty giler tabik lagu-lagu yang dia nyanyi..

sangat-sangat best tau!!!

i love it!!

dia lah penyanyi lagu CINTA MUKA BUKU..

hah!! mesti korang semua tahu kan??

ape?? tak tahu??

tape-tape..

dengarlah kat blog zaty nie yea..





okey.. ini ade sedikit latar belakang dia yang zaty petik dari seorang blogger..




serba sedikit dari blog adik Farhan..



Pada malam ni saya nak cakap sedikit pasal seseorang.Mungkin sesetengah dari anda sudah mengenali beliau.Beliau yang dimaksudkan adalah Imratul Najwa Bte Abdul Latif atau lebih dikenali dengan Najwa Latif.Ini serba sedikit tentang latar belakang beliau.Beliau juga sering dikenali sebagi Najwa Latif Si Gadis Youtube.Hal ini demikian kerana......cheewwaahh macam karangan...anda boleh lihat beliau mempersembahkan pelbagai cover lagu di Youtube.Beliau bersekolah di Temenggong Ibrahim Girl School , Batu Pahat , Johor.Beliau berumur 16 tahun.Dan yang paling saya suka , beliau begitu mahir memetik GITAR!





orite!! nie jek nak cite malam nie.. jom tinjau lirik lagu dia k.. :)






Cinta Muka Buku


Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku




orite!! that's all!!


thankz for hear it.. bye!! love you all!! muahxx!!




Trial Sudah Finish!!!

Assalamualaikum!!!

hye semua!!!

wah!!! lamenye tak mencoret kat dalam blog kesayanganku ini..

ape khabar semua??

semua baik ta??

zaty hope korang baik and happy selalu macam zaty k..


okey!!

untuk pengetahuan korang semua..

zaty baru sahaja telah menamatkan peperangan zaty..

kikikiki..

zaty baru sahaja lepas menjalani peperiksaan percubaan selama dua minggu..

lame ta??

lame kan.. perghh!!! soalan dia boleyh tahan..

susah la gak..

especially subjek science..

perghh!!!

menangis zaty tau time jawab tu..

lepas nie kite nangis la pulak pas dah dapat result..

huhuhuhu..


orite!! ary sabru nie nak kuar ngan kawan-kawan.. hope dapat enjoy-enjoy.. hee!!!

okey semua.. love you all!!

nanti zaty coret agy tau..

byee!!

salam!! :)

Sunday, September 4, 2011

Trial Examination!!

Assalamualaikum and sawadikap!!

hahaaha.. tibe-tibe saya jadi orang Thailand.. ngee!!

sebelom nak mencoret lebih lanjut.. ingin saya sampaikan satu ucapan yang penting!!

iaitu...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI DAN SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YANG KE 54..

hope zaty tak terlambat k.. almaklum la.. busy woman kan.. huhuhuhu..


orite!! hari ini last cuti.. esok dah mule persekolahan baik..

so ingin dimaklumkan bahawa percubaan SPM untuk negeri MELAKA.. akan bermula pada ISNIN drpan.. OMG!!!. dah la cuti nie.. memang raya habis.. so nampaknye.. zaty akan busy balik macam dulu..

akan jarang on9 and meng-update blog.. so kalau sape-sape yang rindu kat zaty tu.. juz calling2 or mesej k.. lau ade kedit zaty balas yea..

yang penting!!! zaty sayang korang semua tau!!! love youy all!!

doakan kejayaan zaty yea..

and semoga dapat jawab trial ngan baik..

okey dear.. will mish all of you..

wish me good luck k..

bye..

Salam.. :)

Thursday, August 25, 2011

Cik Nur Izzati Kembali! :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


ecehhh~ macam jadi pengacara majlis pulak yea.. hahaha.. wah!!! kesiannye blog zaty nie!!! dah lame menyepi!! korang semua rindu ta kat zaty??? kalau rindu.. sila angkat kedua-dua belah tangan anda and kedua-dua belah kakai anda.. hahaha.. wah!! ramainye melakukan aksi sebegitu.. that's mean ramai giler yang rindu ngan giler-giler zaty nie yea.. hahaa.. perasan jap.. ngee!!!



hah!! mesti semua tertanya-tanya.. kemanakah zaty pergi yea?? hah!! zaty tak pergi mane-mane p0wn.. busy sikit.. nie pown curi mase nie.. ye la.. SPM dah dekat tau.. pas SPM.. tengok la.. 24 jam zaty menghadap lappy nie hah.. hahhaa.. okey la sayang-sayang ku.. nak gi masak la.. nanty tak makan orang kat rumah nie.. hee! k dear.. take care.. bye.. love all of you.. ade mase zaty update agy yea.. salam...

Sunday, April 17, 2011

Shake It Up

Assalamualaikum warahmatullahhiwabarokatuh and Salam Satu Malaysia..


hahhahaha.. tak abes abes ngan perangai sengal and giler giler zaty nie.. wee!okey korang.. sekarang nie zaty ngah on9 kat satu tempat tu digelar alma mater.. hah! korang tau ta alma mater tu ape? alma mater tu ialah sekolah or universiti.. so sekrang zaty ngah on9 and mencoret di dalam blog yang tersayang nie di sekolah.. tengok.. kan aku dah mula merepek.. hee~


okey semua! jangan kita bunag masa k.. kite terus kepada tajuk entry zaty pada hari ini.. iaitu SHAKE IT UP.. wah!! apa nie? actually ini sebuah cerita bersiri dari DISNEY CHANNEL.. huhuhu.. kalau korang nak tau.. zaty nie memang suke nengok cerita-cerita kat lam disney channel nie.. hah!! antara cerita yang zaty minat selain kartun phineas and ferb tu.. hah!! ini dia.. rancnagan terbaru.. shake it up.. snagat sangat best! rentak tari dia penuh mempesonakan tau.. suke giler! teringin gak nak menari macam dorang.. hee! cerita nie pun funny gak.. macam cite HANNAH MONTANA gak la.. cite hannah montana tu nyanyi nyanyi kan? hah! yang nie dia menari-nari pulak... wee! sangat rugilah if sape yang minat menari tapi tak tengok.. korang boleh jadikan dia orang contoh atau belajar cam ne nak cari penari yang memang betul betul berbakat.. actually dia orang nie pown bukannya penari.. but dia orang berlatih berjam-jam sehari untuk mendapatkan rentak tari yang betul-betul perfect! so jom zaty bagi korang sinopsis dia k.. but sorry.. tak jumpe sinopsis lam bahasa melayu.. dalam english jek jumpe.. so pandai2 translate la ekh.. ngee~ :)



Shake It Up is an American television sitcom airing on Disney Channel in the United States. The series premiered on November 7, 2010. Created by Chris Thompson and starring Bella Thorne and Zendaya, the show follows the adventures of CeCe Jones (Thorne) and Rocky Blue (Zendaya) as they star as background dancers on a local show, "Shake It Up Chicago." It also chronicles their misadventures on- and off-set, and their troubles and rising social status at school. Davis Cleveland, Roshon Fegan, Adam Irigoyen and Kenton Duty also co-star in the series. The show's original concept was for Disney to create a female buddy comedy, only with a dance aspect. The dance concept is Disney's third original series, after The Famous Jett Jackson and Sonny with a Chance, to use a show-within-a-show format. On March 16, 2011, it was announced that series has been renewed for a second season .



hehehe.. amik ko! bahasa inggeris terus.. pandai2 la korang translate ekh.. if nak tahu lebih lanjut.. korang juz tengok je la cite nie yea di salurang 615 Astro Disney Channel setiap hari Sabtu and Ahad pada pukul 5 petang.. yaw!



p/s: di copy and di ambil dari http://en.wikipedia.org/wiki/Shake_It_Up_(TV_series) .. :)




hah!! ini jugak salah satu rancangan yang zaty minat giler tau!! sume lagu-lagu cerita nie zaty simpan dalam fon.. wee~ dasyat ta zaty? huhuhuhu



okey sayang sayang ku sekalian.. itu aje untuk entry kali nie.. kalau rajin nanti zaty cerita agy tau.. busy sikit la nak pantun.. hee~ okey sayang.. daa~ bye! :)

Phineas And Ferb


Assalamualaikum warahmatuallahiwabarokatuh.. dan Salam Sejahtera..


ecehwahh!!!! macam nak berucap pulak kan?? huhuhu.. perhatian!! cik zaty nak berucap nie!! agaggaga.. dah dah dah! mula dah loyar buruk aku tu.. ahakzz~ okey! kite jangan buang mase k.. kite balik kepada tajuk entry zaty pada hari ini.. iaitu.. PHINEAS AND FERB.. wah!! apekah ini? actually.. ini ialah kartun favourite zaty!! hahaahhaha.. memang tak boleh miss la.. hari hari zati tengok tau!! memang zaty takkan terlepas.. walaupun episod dia ade gak berulang.. zaty tetap tengok.. hah! hebat tak zaty? hee~ jangan ingat zaty tak tengok kartun tau.. antara banyak-banyak kartun.. phineas and ferb la zaty takkan tinggal tau.. :)

My Favourite Cartoon..



okey! kartun nie mengisahkan dua orang adik beradik yang sangat sangat kreatif.. and dia orang gak sangat sangat berbakat membina benda-benda pelik seperti roller coaster yang besar, bola bowling yang terbesar, kolam air panas yang canggih, spa yang canggih dan pelbgai lagi.. sangat seronok tengok dua beradik nie mencipta benda-benda yang sangat sangat mengagumkan..


dia orang ada seorang kaka yang bernama CANDACE.. Candace nie berniat nak tangkap adik-adiknya.. dia ingin menunjukkan hasil ciptaan adik-adiknya kepada ibunya... dia ingin sangat adik-adiknya menerima hukuman di atas apa yang mereka cipta.. tapi sayang.. setiap kali dia ingin memanggil ibunya, pasti hasil ciptaan tersebut akan musnah atau hilang.. memang seronok giler tengok aksi si candace nie tau.. candace juga memendam perasaan terhadap JEREMY.. tetapi dia selalu dihalang oleh adik perempuan jeremy.. yang inginkan hanya dia sahaja perempuan yang berada di dalah hati jeremy..


dia orang juga membela seekor platypus yang bernama PERRY THE PLATYPUS.. actually perry nie seorang EJEN RAHSIA.. yang ditugaskan untuk menggagalkan semua rancangan jahat PROFESOR DOOF.. kesian gak dekat profesor doof nie.. semua rancangan dia mesti gagal.. hahahhah..


and yang terakhir zaty suke pasal kartun nie ialah lagu-lagu di dalam kartun ini.. semua best-best seyh.. setiap kali rancangan, mesti ade satu lagu.. and lagu dia.. perghh!! best seyh.. and antara penyanyi dalam lagu tu semuanya terdiiri daripada pelakon-pelakon HIGH SCHOOL MUSICAL.. best seyh rugi tak dengar tau.. :)


okey semua.. sampai sini jewp untuk kali nie.. hah!! jangan lupa saksikan kartun nie tau.. setiap hari pada pukul 9 pagi hinggan 10 pagi dan ulangannya 6 petang hingga 7 petang.. selamat menonton.. :)


Bye and wassalam..

Friday, April 15, 2011

Saya Budak Gila Pada Game

Assalamualaikum dan selamat malam semua!!


okey! ini adalah post zaty yang kedua untuk hari nie.. bosan giler kowt.. tu yang malam nie nak merajenkan diri dengan mengupdate blog nie.. huhuhuhu.. okey!! unntuk post kali ini.. tajuk entrynye bertajuk.. SAYA BUDAK GILA PADA GAME.. wah!! apekah ini? sape yang giler game nie?? hah!! korang jangan tak tahu.. owner laman blog nie iaitu CIK NUR IZZATI nie gila pada game tau!! hahhaaha.. jangan tak percaya tau.. bile zaty ngah penat or pale ngah pening.. mesti layan game.. haha.. pelik ta?? tak tau la nape.. but bile layan game.. penat n sakit tu terus hilang.. hah!! hebat ta penangan gila zaty nie.. wee~


okey.. dalam banyak banyak game tu.. adalah beberapa game yang zaty suke.. sampaikan main berpuluh kali pown zaty tak bosan.. antaranya..


untuk PlayStation:-



Suikoden..

okey ini game dari syarikat game KONAMI..

syarikat nie dari Jepun..

game nie sangat sangat sangat best,,

dah la adventure giler.. suke gilerrrrr!! :)

Final Fantasy

syarikat dia zaty d ah lupe la.. hehee..

btw.. game nie pown sangat sangat best!! suke giler.. adventure tau!!



zaty bukan layan game playstation jewp.. but kadang-kadang tu layan gak game komputer nie.. huhuhu.. almaklumla.. nak hilangkan stress belajar.. layan je la game.. best woo!! antaranya..


game PC:-


Grand Theft Auto (GTA)

hah!! game paling zaty giler.. ahakzz~

game nie uji minda gak la..

game nie cara main dia ialah kite kena selesaikan semua request yang ada and kena pandai selesaikan request tersebut.. senang jek nak main nie.. wee~

Plants VS Zombies

hah!! ramai kate game nie ntah pape ntah.. zaty pown cakap cam tu dulu.. but bile da try main.. hah!! 24 jam nak ngadap jek.. hahaha.. and nak cakap gak.. zaty dah 10 KALI khatam main game nie tau.. hahhaa!! hebat ta.. sengal jek.. ngee~


hah!! jangan ingat zaty tak giler game tau!! huhuhu.. saje je main.. juz nak hilangkan stress yang ada.. wee~ okey semua.. sampai sini jewp.. daa~ salam..

Hana Tajima Simpson

Assalamualaikum warahmatullahhiwabaarokatuh.. jawab cepat.. kalau tak dosa besar tau tau tau! hahhhaa.. tade keje.. memang la cam nie.. wee~ okey fine!!! hari ni zaty sangat sangat bosan!! si dia pulak ngah busy tahap gaban tu.. tak tau la dia wat ape.. huh! menci seyh.. dah la ary nie cuti.. so memang sangat sangat sangat bosan la!! tak tahu nak cakap cam ne kebosanan zaty nie.. hanya zaty sorang jek tahu da sampai tahap mane.. haisshhh~ okey! kita jangan cakap panjang lebar agy.. kite berbalik pada tajuk entry zaty pada hari ini.. iaitu.. HANA TAJIMA SIMPSON.. wah!! siapakah dia nie?? artis ka?? ish.. takkan la korang tak kenal?? dia nie bukannya artis.. but pereka fesyen muslim la.. hah!! cantik kan?? zaty teringin giler nak pakai ala-ala macam dia.. cantik giler!! lawa pulak tu!! suke suke suke!! and teringin gak la nak jumpe dia.. huhuhu.. hope dapat jumpe dia satu hari nanti.. aminnn!!! :)
okey fine!! nie la dia Hana Tajima Simpson.. lawa kan?? suke giler kat dia.. :)



pastu hari tu lak.. kat sekolah.. ternampak la sorang cikgu zaty pakai tudung ala ala dia.. ape lagi.. zaty yang memang giler nak pakai tudung macam dia.. terus pegi kejar cikgu tu nak mintak tunjuk ajar.. hahha.. giler kan zaty nie?? tahu tape.. korang tak yah cakap.. zaty memang akuinya.. hee! zaty pown belajar la ngan cikgu tu.. time belajar tu rase macam senang jek.. but bile time hari zaty nak mencuba tu.. perghhh!! giler la.. susah jugak la.. ape lagi.. buat la macam amne.. asalkan ade la iras-iras sikit.. hahahha... okey.. kat bawah nie la hasilnya.. :)


heheh.. ini lah dia hasilnya!! hah!! okey ta?? tak berape jadi la.. but okey la kan.. ade iras iras sikit.. kui kui kui.. :p


cewaaahhh!! see!! zaty nampak sangat sangat chubby la time nie!! ish2.. kena turunkan balik nie.. kalau tak my hubby lari pulak.. hee~

okey! actually time nie zaty ade motivasi kat Kolej Komuniti Bukit Beruang Melaka.. so saje jek nak melaram kat sini.. kikikiki.. tapi tape.. nanti zaty akan belajar banyak agy tok jadi macam Hana Tajima.. Love You Soo much la Hana Tajima.. muahxx1000!! :)


okey dear.. daa~ salam.. :)

Monday, April 11, 2011

Universiti Blogger Malaysia

Assalamualaikum.. hye hye hye semua!! wat pe tu?? dah makan?? ape?? belom makan lagi.. nak tunggu zaty masak ke?? haaahha.. sengal jek zaty nie yea.. wah!! dah lame giler blog zaty nie terbiar yea.. kesian dia.. hee~ okey! kite balik pade tajuk entry zaty hari nie.. iaitu.. UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA.. apekah ini?? of coz la sebuah institut pengajian tinggi maya (IPTM).. haahaa.. sebuah universiti maya yang pertama.. ecehwah!! so sekrang.. zaty telah pown menjadi salah seorang siswazah dalam universiti ini.. so.. oleh kerana baru jek menjadi siswazah.. zaty kena lah wat assignment yang pertama sempena minggu orientasi.. okey.. berikut ialah soalan-soalanye..


1. letakkan banner ubm dalam entry anda

2. nama anda dan nama blog anda


nama: Cik Nur Izzati Mohd Agus

nama blog: Cik Nur Izzati



3. sejak bile mula berblog


sejak tahun 2009..


4. apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa ini


pada pandangan saya.. dunia blog pada masa kini telah menjadi salah satu benda yang penting..

kerana kite boleh berkongsi apa sahaja di dalam blog.. juga blog boleh menjadilan tempat kite meluahkan perasaan yang terpendam juga menjadi salah satu tempat yang boleh kite mengimbau memori yang lampau.. :)



5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini


pada pandangan saya.. institut ini amat bagus ditubuhkan kerana bloh merapatkan lagi silaturrahim antara pemblogger di malaysia ini.. juga kite dapat berkongsi info antara satu sama lain..



okey!! done it!! tugasan yang pertama sempena minggu orientasi nie da selesai.. now nak hantarnya ke profesor.. heheehe.. so pade sape sape yang berminat juz daftar jek kat facebook yea.. search UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA.. sangat sangat sangat best.. tarikh tutup 13 APRIL 2011(rabu).. so jangan lepaskan peluang k.. selamat mendaftar.. bye semua.. :)

Monday, April 4, 2011

Rabiatul Adawiyah

Assalamualaikum semua!!hye hye hye.. good evening!! also good night.. hehehhhe.. urmm.. ary nie sebenarnye tade mood.. bukan ary nie la.. but malam nie.. hehehehhe.. after isyak tady.. straight rase mood happy da tade.. aisehman.. cam mane nie.. hmm.. zaty pown tak tau la nape..


okey! berbalik pade tajuk entry zaty kali nie.. Rabiatul adawiyah.. siapakah rabiatul adawiyah nie?? actually rabiatul adawiyah nie name adik zaty yang ketiga... but zaty bukan nak cerita pasal dia pown.. buang mase jek cerita pasal dia.. wakakakka.. jangan marah yea sayang.. okey! tadi time sedang khusyuk mengulangkaji mata pelajaran agama Islam.. zaty terpandang satu nama.. Rabiatul Adawiyah.. seorang wali Allah.. hati zaty tiba-tiba tergerak mahu tahu siapakah dia.. so ingat after study mau search la.. tibe-tibe tade mood.. rase malas pown ade.. but hati zaty kuat menyuruh zaty search gak.. ape lagi.. zaty pown search la.. search punye search.. akhirnya jumpe gak.. wah!! cerita yang amat amat menarik.. bile bace jek cerita tu.. tibe-tibe zaty rase tenang sangat sangat.. so zaty nak share ngan pembaca-pembaca sekalian okey.. hayati tau!!


Rabiatul Adawiyah adalah seorang wali Allah yang mengabdikan dirinya kepada Allah. Kesabaran dan perjuangan harus dicontohi oleh wanita islam hari ini. Walaupun sejarah hidupnya bermula dari seorang wanita yang tidak mentaati Allah, akhirnya di memilih jalan sufi dalam mencari ketenangan hidup. Kisah bermula pada zaman dahulu di mana kejahilan menyelebungi masyarakat arab kebanyakan sekolah agama telah ditutup. Ayah Rabiatul Adawiyah adalah guru agama tapi terpaksa menjadi pendayung sampan. Untuk menarik minat orang menaiki sampannya dia akan mendendangkan lagu yang merdu ketika mendayung sampan. Rabiatul Adawiyah sentiasa disamping ayahnya hinggalah dia dewasa, apabila ayahnya meninggal dunia. Dia menggantikan tempat ayah sebagai pendayung sampan dan mendendangkan lagu yang merdu. Mendengarkan suaranya yang merdu itu menarik hati seorang lelaki untuk membawanya untuk dipersembahkan kepada raja dan dia terpaksa berkhidmat untuk raja. Setiap hari dia menyanyi dan menuang arak kepada raja dan tetamu raja. Suatu hari timbul kesedaran di hatinya merasa insaf dengan segala perbuatannya kerana kejahilannya itu sedangkan bapanya adalah seorang guru agama.


Dari hari itu Rabiatul Adawiyah tidak mahu lagi menyanyi dan menuang arak. Dia sering duduk bersendirian berzikir kepada Allah. Dia juga diseksa oleh raja dengan kerja yang berat. Pernah suatu hari pengawal raja disuruh melepaskan ular dan kala jengking ke dalam bilik Rabiatul Adawiyah kerana raja tidak senang melihat dia sentiasa berzikir. Tetapi akhirnya ular tersebut menerkam pengawal raja. Rabiatul Adawiyah tetap tenang, walaupun dia tidak diberi makan dia tetap mampu menjalankan ibadat kepada Allah. Apabila raja mengintainya di dalam bilik, kelihatan dia sedang munajat memohn doa kepada Allah. di dalam kegelapan biliknya kelihatan cahaya yang menyuluh ke arahnya. Pada suatu malam raja bermimpi seorang tua datang dan mengatakan supaya melepaskan Rabiatul Adawiyah dan jangan lagi menyiksanya kemudia raja melihat Rabiatul Adawiyah berpakaian serba putih naik ke atas langit. Beliau terus ke bilik Rabiatul Adawiyah untuk melihat sama ada Rabiatul Adawiyah masih ada atau sudah pergi. Kelihatan Rabiatul Adawiyah masih berzikir dan berdoa.


Sampai habis tempoh masa Rabiatul berkhidmat dengan raja, akhirnya dia dilepaskan oleh raja. Rabiatul Adawiyah berterima kasih kepada raja dan tidak meminta apa-apa daripada raja walaupun raja memberi peluang kepadanya untuk meminta apa saja sebelum dia pergi. Apabila dia pulang ke kampungnya, rumah telah roboh dan penduduk kampungnya juga ramai yang telah berpindah. Dia meminta orang menyediakan sebuah pondok kecil untuknya. Pada suatu malam, seorang pencuri terpandang pondok Rabiatul Adawiyah lalu dia ingin pergi mencuri di situ. Ketika itu Rabiatul Adawiyah sedang solat. Dia tidak menjumpai apa-apa di dalam rumah Rabiatul Adawiyah melainkan sebiji tempayan. Lalu dia merasa kecewa dan ingin bunuh Rabiatul Adawiyah. Apabila dia mengeluarkan pisau dan ingin menikanm Rabiatul Adawiyah tiba-tiba dia menjadi keras dan pisaunya terjatuh. Rabiatul Adawiyah terkejut. Rabiatul mengatakan pada pencuri itu ambillah apa yang dia inginkan jika dia seorang pencuri tetapi mengapa ingin membunuhnya. Lalu dia menyuruh pencuri itu mengambil wudhuk dan bersolat serta memohon pada Allah apa yang dia inginkan. Lalu pencuri itu bersolat dan meinta pada Allah agar mendapat rezeki yang banyak supaya dia tidak perlu menjadi pencuri lagi.


Pada masa yang sama diluar kelihatan kereta kuda yang membawa banyak harta yang menuju ke arah pondok Rabiatul Adawiyah. Raja menghantar orang untuk memberi Rabiatul Adawiyah harta yang banyak. Apabila orang itu datang menemui Rabiatul Adawiyah kerana ingin menyerahkan harta itu, Rabiatul Adawiyah mengatakan dia tidak pernah meminta harta dari Allah tetapi orang disebelahnya yang memohon kepada Allah jadi berikanlah harta itu kepada orang yang memintanya. Pencuri itu gembira kerana mendapat harta dan dia membuat sebuah mahligai yang indah. Pada suatu hari ada seorang lelaki menemui pencuri itu dan bertanya bagaimana dia mendapat harta yang begitu banyak dalam sekelip mata. Dia pun menceritakan kisahnya kepada lelaki itu. Lelaki itu menjelaskan kepadanya bahawa wanita yang ditemuinya itu adalah wali Allah. Dia berasa terkejut dan menyesal kerana tidak berterima kasih kepada Rabiatul Adawiyah lalu dia ke pondok rabiatul Adawiyah untuk menemuinya. Ketika itu Rabiatul Adawiyah sedang nazak. Akhirnya Rabiatul Adawiyah pergi menemui kekasihnya..



hah!! besar tak pengorbanan dia.. sedihkan?? so.. kepada wanita-wanita di sana termasuklah zaty sendiri.. jadikanlah RABIATUL ADAWIYAH sebagai orang yang boleh mengajar kita erti kehidupan dan menjadi contoh kepada kita.. aminn.. salam..

Saturday, April 2, 2011

I Miss You So Much!!



Assalamualaikum sumee!! good morning!! e'eh.. dah time lunch nie.. so good afternoon guysss!!! okey! semalam zaty tak dapat pun nak update blog.. nak tau ta kenapa??? hah!! cuba teka!!! apa?? tak tau?? ish ish ish!! kesiannya.. tape tape tape.. meyh sini zaty kasi tau.. semalamlah hari zaty jadi pemalas giler!! nak tau sebab ape?? sebabnya adalah kepala zaty asyik berdenyut-denyut tahap gaban.. actually ia mula berdenyut sejak hari Jumaat yang lalu.. urgghh!! maybe sebab zaty terlalu penat kot.. ye lah.. hari Jumaat hari tu bukan main aktif lagi dengan spot check.. hehehehe..



okey!! kita berbalik kepada tajuk entry zaty kali nie.. iaitu.. I Miss You Soo Much!! okey fine!! tajuk kali nie bolh dikatakan jiwang jugak la.. hahaha.. nak ta zaty rindu kat sape?? takkan tak tau kot.. of coz la kat my PAPA... uhhh!! really miss him so much!! sejak malam tady zaty terlampau rindukan dia.. zaty pun tak tau nape.. but.. zaty terlampau rindukan dia sekarang!! terasa mau pegi kat dia.. and pelok jek dia.. o'oh.. heehehhe..


kalau boleh zaty tak nak pun tulis entry entry pasal dia.. but kali nie.. zaty tak leh nak tahan.. nak cakap kat dia.. dia lak sedang tidur.. so terpaksa la meluahkan perasaan kat dalam blog nie.. ye la.. ape la gunanya blog kalau bukan tempat tok meluahkan perasaankan?? SAYA SANGAT SANGAT SANGAT MERINDUI AWAK LA MUCUK!!! awak!! cepatlah bangun!! saya nak dengar suara awak yang manje tu.. perangai awak yang macam budak budak tu.. and bile saya sedih.. awak akan buat saya ketawa.. awak sangat sangat perfect la!!! awak!! cepat la bangun!! temankan saya.. saya ngah bosan nie.. saya nak manje manje dengan awak.. nak gurau senda ngan awak.. saya sangat sangat sangat merindui awak la.. saya tak tau nape..


awak!! awak nak tau ta.. malam tadi saya mimpikan tentang kita tau.. saya tak tahu nape mimpi tu datang.. but saya sangat sangat sangat takut.. awak nak tau ta saya mimpi tentang ape?? saya mimpi yang one day kite pergi keluar sama-sama.. kita pergi jalan-jalan kat tepi tasik.. so sweet.. awak hadiahkan saya sejambak bunga ros putih and teddy bear yang besar.. dua-dua tu benda yang paling saya suka.. saya sangat suka mase tu.. and sangat sangat bahagia.. pastu kita jalan same-same.. lepas kita da tawaf satu taman tu and dah keliling satu tasik tu.. awak ajak saya makan.. and awak kata awak dah tempahkan satu restoran untuk kita.. awak kate restoran tu sangat romantik.. ye la.. macam awakla kan.. awak pun sangat sangat sangat romantik.. pastu kita pergi jalan sama-sama berpimpin tangan menuju ke kereta.. awak ambil teddy bear and bunga dari tangan saya untuk awak masukkannya kat tempat duduk belakang.. awak cakap ngan saya jangan masuk dulu.. coz awak nak bukakan pintu untuk saya.. wahh!! awak sangat sangat romantik la sayang.. saya pun tunggu la awak... sedang awak nak masukkan teddy bear and bunga tu.. saya terlihat seorang kanak-kanak lelaki sedang mengejar bolanya yang bergolek ke jalan raya.. and dalam mase yang sama ade sebuah kereta yang inigin lalu kat jalan tersebut.. ape lagi.. saya lari menuju ke arah budak itu lalu menolaknya ke tepi.. tapi.. saya jatuh awak.. and terasa berat sangat nak bangun.. kereta itu sangat laju.. selepas itu.. buukkk!!! kereta itu langgar saya.. terasa berat sangat kepala saya mase tu.. saya dengar awak menjerit.. awak menjerit memanggil saya.. MAMA!!!!. awak cepat-cepat mendapatkan saya.. memeluk saya.. awak mengusap muka saya.. Papa!! banyaknya darah kat tangan papa.. and darah tu datangnya dari saya.. awak menangis-nangis sambil menjerit-jerit meminta tolong.. saya nampak ramai orang mendekati dan memerhati kita.. awak cepat-cepat mendukung saya dan masuk ke dalam kereta orang yang telah melanggar saya tadi.. lalu cepat-cepat dibawa ke hospital.. saya dapat merasakan kehangatan cinta awak dalam dakapan saya.. mungkin ini adalah kali terakhir saya merasai dakapan cinta awak itu.. saya merasai air mata awak jatuh ke muka saya..


sampai sahaja di hospital.. saya terus dibawa ke icu.. doktor mengatakan peluang saya untuk hidup sangat nipis.. kerana saya telah kehilangan banyak darah and saya mengalami hentakan kuat dekat bahagian kepala.. saya nampak awak meraung-raung setelah doktor memberitahu awak macam tu.. awak!! janganlah nangis.. saya tak suke tengok awak bile sedih... awak.. senyum la.. coz awak sangat sangat comel bile senyum.. saya suke tengok awak senyum..


mungkin ini sekadar mimpi... but kita tidak tahu ape yang bakal terjadi kat diri kita.. awak!!! kalau awak bace nie kan.. saya nak awak tau.. if one day.. saya terpaksa pergi meninggalkan awak dulu.. saya nak awak tahu.. yang saya sayang sangat sangat kat awak!! awak adalah satu-satunya lelaki yang sentiasa berada kat dalam hati saya.. awak.. kalau saya dah tade nantikan awak.. saya nak awak cari pengganti yang lebih better dari saya yea.. and.. awak jangan lupakan saya tau!! saya akan always nak tahu perkembangan awak.. and awak mesti ingat!! yang saya sentiasa berada dalam hati awak!!


awak!!! setiap kali saya sembahyang, saya bangun tidur atau pun mahu tidur.. saya always berdoa.. supaya.. if Allah nak ambil nyawa orang-orang yang saya sayang termasuklah awak.. tolonglah ambil nyawa saya dahulu.. coz saya tak sanggup nak melalui kehidupan tanpa orang yang saya sayang seperti awak.. saya tak sanggup hidup tanpa awak.. saya nak hidup ngan awak sampailah saya menghembuskan nafas terakhir.. awak jangan tinggalkan saya tau!! saya sayang awaklah!!! awaklah jantung hati saya!! muahhxx!!!


okey semua!! inilah mimpi yang zaty dapat malam tadi.. oleh kerana terlampau rindukan si dia.. zaty termimpi kan dia.. kalau mimpi nie betul.. zaty nak dia tahu.. yang zaty sayangkan dia sangat sangat!! mmuahhxxx!! LOVE YOU SO MUCH PAPA!!! byee~ <3