Friday, December 31, 2010

Riang Ria Di Tahun Baru



Assalamualaikum..
hyep2 semua..
Selamat Tahun Baru semua..
amacam..
sambut tak semalam..
zaty juz samb0t kat umah jek..
depan rumah sudah..
siap b0leyh nampak bunga api agy auww!!
hahaha..
special tak..
kikikiki..


wah!! tahun 2011 zaty rase tahun yang terlalu makne bagy zaty auww!!
nak tau ta sebab ape??
c0z tahun nie zaty akan menduduki peperiksaan yang menentukan masa depan zaty..
iaitu SPM..
wee~
agak nervous giler..
so.. sempena ta0n 2011 nie..
zaty berazam..
nak serius lam sume benda..
nanak main-main agy macam tahun 2010..
nak serius lam study, serius la sume perkara la..
but don't worry..
kesengalan ku ini takkan ku ubah..
kikikiki...
and zaty gak nak berfikiran matang..
tanak berfikiran macam kanak-kanak agy..
c0z i'm already 17 n0w..
s0.. must do it!!
okey guys..
that's all t0k taj0k kali nie..
later kite samb0ng k..
s0..
HAPPY NEW YEAR SEMUA..
daa~ ^_^

For The Rest Of My Life..

Assalamualaikum..
hyep2 sume!!
pe khabar??
sihat ta rini??


okey!!
kite tak yah banyak cakap agy..
ter0s ke taj0k entry zaty pade ary nie..
FOR THE REST OF MY LIFE!!
actually nie taj0k sebuah lagu yang memang best giler..
lagu nie dinyanyikan oleyh maher zain..
sape tak kenal maher zain an..
baru jek ary tu dia wat k0nsert kat Malaysia..
and lagu nie gak amat bermakna t0k zaty..
terlalu banyak kenangan terindah dalam lagu nie..
adakah ia akan ter0s-ter0san dalam hid0p zaty..
or menjadi kenangan yang paling terindah..
hmm..
entah la..
zaty serahkan semuanye pada yang maha esa..
sese0rang yang amat zaty sayangi..
nyanyi an lagu nie t0k zaty..
hmm.. sangat-sangat sweet..
i love that moment..
and teringin sangat nak mase tu berulang agy..
hmm..
tape la..
semua tu hanya kuasa yang MAHA ESA..
kite sebagai hambanya..
hanya menurut saje..
zaty serah an segala2nye..
pada ketentuan ilahi..
okey.. kat bawah nie..
zaty tulis an lirik lagunye..



I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

strong>

okey.. that's all for today..

malam karang samb0ng balik..

^_^

Wednesday, December 29, 2010

Sekolah Kembali!!!




Assalamualaikum!!
hey hey hey semua!!
what's up babe..
kikikiki..
melalut lak zaty nie.. huhuhuhu..


okey semua..
tajuk entry zaty kali nie ialah
"SEKOLAH KEMBALI!!!"
untuk sape-sape yang tak kenal zaty tu..
meyh zaty nak perkenal an diri zaty k..
supaya tade sape yang anggap zaty nie dah keje..
kikikiki..
korang nampak jek muke cam orang matang, orang dah keje..
but hakikatnye.. sape yang mengenali zaty.. dia tau zaty nie macam mane..
seorang pelajar sekolah yang agak kebudak-budakan n otak yang gila-gila..
kikikiki..
zaty ngaku auww zaty nie cam ne.. hee~


fuy00!!!
pejam celik, pejam celik..
dah nak bukak sekolah..
isnin depan lak tu..
huhui!!
tak sabar rasenye nak pegi sek0lah..
c0z ta0n depan adelah ta0n akhir zaty kat sek0lah tu..
that's mean.. next year zaty akan menduduki SPM..
so nervous walau un lambat agy..
huhuhuhu..
so must prepare dari sekarang..
zaty nanak main-main agy tahun nie..
zaty nak seriusa lam semua benda..
supaya zaty dapat mengejar cita-cita zaty t0k menjadi se0rang pendidik..
actually.. zaty banyak cita-cita..
kalau b0leyh zaty nak jadi semua..
but.. menjadi se0rang pendidik merupakan cita-cita zaty yang utama..
hee~
kalau ade mase zaty cerita pasal cita-cita zaty k..
s0.. sampai sini jek..
SELAMAT KEMBALI KE SEK0LAH!!
^_^
bye~

Broken Heart Girl..





Assalamualaikum...
hye2 semua..
mesti k0rang pelik an..
tetibe je tajuk entry zaty ary nie sedih jek bunyi dia kan..
hmm.. actually.. memang zaty ngah sedih un n0w..
hmm.. entah la..
zaty tak kuat dalam hadapi cabaran-cabaran macam nie..
Cinta..
hahhaha..
zaty jadi benci dengan perkataan cinta nie..
tak tau la nape..
but yang zaty tau..
takkan pernah terbukak rase cinta agy dalam diri zaty t0k mane-mane lelaki selepas dia..
hmm..
zaty tau.. perkara2 mcm nie memang tak sesuai t0k pelajar sek0lah macam zaty..
but entahla..
zaty dah terbabit lam benda-benda macam nie..
zaty un tak tau nape rase pedih kali nie wat zaty betul2 sengsara..
entah la semua..
sebelum nie pun ramai gak wat zaty macam nie..
but.. kali nie.. zaty rase bet0l-bet0l sengsara and terseksa..
zaty tak tau nak wat pe selain nangis bersendirian..
nasib baik la ade kawan-kawan yang sentiasa beri zaty semangat supaya zaty sentiasa kuat..
zaty akan lakukan..
zaty akan lakukan..
zaty takkan nangis agy..
zaty mesti kuat!!
zaty mesti jadi ceria macam dulu..
bak kate juni0r zaty..
" Sape tak kenal kak zaty akan kate zaty s0mb0ng.. and kalau sape yang kenal zaty akan kate kak zaty nie gila2 n happy g0 lucky pers0n"..
hahaha.. thankz dear..
jangan risau semua..
zaty akan bangkit semula..
zaty akan jadi seperti zaty yang dulu..
yang tak pernah terlihat kesedihan diwajahnye..
yang always crazy and nakal..
kikikiki..
zaty akan bangkit..
agy un next year zaty akan menduduki SPM..
zaty nak capai impian zaty..
nak jadi se0rang pendidik..
zaty akan buktikan yang zaty b0leyh..
I CAN DO IT!!
and demi melaksanakan tugas-tugas yang bakal zaty terima..
zaty akan wat yang terbaik!!
thankz semua!!
kerana always meny0k0ng zaty..
sayang semua!!!
d0a an zaty berjaya k..
l0ve y0u all..
^_^
daa~

Tuesday, December 28, 2010

Cik Nur Izzati Kembali!!!!

Assalamualaikum!!!!
ade orang ta???
tak jawab dosa auww!!!
kikikiki..
hyep2 semua!!!
yeepiieee!!!
cik zaty kembali semula beraksi..
agagaga..
ape khbar semua??
sihat ta??
ade baik ta???
huhuhuhu..
mesti ramai tertanya2..
kemanakah zaty pergi kan??
actually..
ary tu modem umah zaty nie melet0p..
bukan sebab zaty 0n9 lame sgt auww!!
but terkena petir..
aiseh man..
s0 tak pat la 0n9..
try gak 0n9 gune br0adband..
aiseh..
lembab nak mampuih..
siput sedut un laju tau..
kikikiki
sepanjang zaty tak 0n9 nie..
banyak perkara gembira and sedih berlaku..
but zaty rase majoriti perkara sedih la..
huhuhhuhuhu..
but zaty rase gembira sangat-sangat..
c0z ade gak 0rg yg sudi bersama zaty time zaty susah dan senang dulu..
especially my l0vely sister..
sys zana..
thankz sgt2 sys!!
sys bnyak dengar segala luahan aty adik..
bile adik sush..
sys cepat2 t0l0ng n sudi berkongsi cerita ngan adik..
adik syg sys sanad2 la..
and tak lupe gak kat kak rien..
thankz kak..
akak dah anyak t0l0ng zaty..
huhuhuhu..
cian akak.. kena jadi 0rg ketiga.. hehee..
and kak zatul gak..
akak un banyak t0l0ng zaty..
thankz ekh kak..
tak lupe jugak kat 2 0rg sahabat zaty yang setia nie..
iaitu pinaz and puteh..
thankz beb..
korang dah banyak tolong aku..
especially k0 puteh..
banyak masalah aku k0 dengar an..
and s0ry..
sebab nak dengar masalah aku..
kredit k0 un abis..
thankz beb!!
syg k0rang la..
huhuhuhu..
0key..
smpai sini lu..
nanti malam smb0ng agy k..
byee~

Sunday, October 31, 2010

Jamuan Hi-Tea Pengawas SKK SMK Ghafar Baba 2010

30.10.2010
Assalamualaikum...
hyep2 semua..
hell0w mell0w~
Selamat Malam...
wah!!
lamenya tak update blog nie..
ish2.. ape khabar blog??
sihat ta?? hee~
e'eh.. lupe lak nak nanye kat pembace sekalian..
korang pe khabar??
sihat ta??
ada baik semua??
hihihih..


okey!
kite pergi pada topik entry zaty pada ary ini..
okey.. citenye cite semalam..
but semalam giler penat and tak sempat nak story morry.. huhuhuhu
okey!! fine!! zaty juz nak cakap..
bahawa.. jamuan pengawas tahun 2010..
ialah jamuan pengawas paling gempaq!! selama zaty jadi pengawas kat sekolah..
memang tak boleyh lupe la saat2 indah bersama dia org nie..
huhuhuhu..
kite orang kena berkumpul pukul 12 kat sekolah..
so tepat kol 11 zaty kuar rumah and pergi ke rumah cika untuk ambil dia and print sumthing kat umah dia..
da abis print lam kol 11.30..
kami un bertolak ke sekolah..
cika tumpang zaty coz mak cika gi kenduri kawin..
sampai sekolah..
kite orang jumpe cikgu suhaila dulu.. dah jumpe cikgu suhaila.. kite orang straight pergi ke surau..
coz zaty nak melaram an si cika nie..
huhuhuhu..
sungguh tak percaya..
zaty dapat merubah imej dak cika..
wakakaka.. kelakar giler..
tak sangke zaty ade bakat ekh.. hihihihi..
btw.. tak dapat nak tunjuk kat korang..
coz cika agak malu.. huhuhu..
tepat kol 12.30..
kami un bertolak menuju ke hotel naza tallya melaka..
and kami sampai kira2 nak dekat pkol 1.30 tengah hari..
sampai sane jek..
aku ter0s amik tugas aku sebagai pendaftaran.
but mcm tak jadi sangat la..
btw.. asal an majlis itu berjalan ngan lancar.. huhuhuhu..
okey.. jom kite nengok gambar k..
^_^

okey.. patutnye gmbar nie kat bawah..but dah ke atas pulak.. tapela.. huhuhu..okey..gambar zaty bersama dengan pak cik guard kat hotel nie.. opss.. terlupe lak.. si zawin sekali.. time nie before nak naik bas t0k balik ke sekolah semua... pak cek nie amat sporting sekali.. cakap nak tangkap gambar jek.. dia kate b0leyh2.. teng0k semua.. pak cek itu sedang tersenyum bahagia.. and muke zaty lak.. muke penat.. but si zawin nie.. tetap ceria.. hee~ thankz pak cek!!

yeah!! kami yang.. BAHAGIA!! hee! gambar zaty, anak cikgu rugayah (name lupe lak), zawin, alex, syamil and said.. kami yang sugguh bahagia.. teng0k.. zaty sedang pegang sandwich.. time nie kalau tak silap zaty.. kali yang keempat zaty amik mknn.. huhuhuhu..

yeah!! juz memory.. zaty with kak ham, abg hendran and abg fikri gebu.. hahhaa.. asal la abg fikri nie an.. ish2.. but this is juz memory.. coz this year... kak ham, abg hendran n abg fikri adalah tahun last.. will mish you all soo much!



yeah!! zaty with akak yang cumil2..
cute2!!
ayu2...
wah!! kak ham amat cute sekali bile dia berbaju kurung..
will mish you soo much la kak.. ^_^



yeah!! part yang paling best!! apabila..
KAMI!!
pengawas mengenakan cikgu-cikgu pengawas kami yang handsome n cute nie..
huhuhu..
best giler..
time nie.. cikgu muzaini and cikgu suhaila..
dikena an oleyh kami semua..
termasok la pengetua sekali un kena an dia orang nie..
huhuh..
pasangan ideal gitu.. hee~




yeah!!
perhatian2!!
time nie abg hendran nak suap an kasturi..
kikikiki..
kelakar giler time nie..
hee~




yeah!! kami yang..
BAHAGIA!!!!



love you soo much zawin..
always be my little wink2 k..
^_^


yeah!! love this moment!!

sebahagian pengawas SKK SMK Ghafar Baba bergambar bersama..
kami yang ceria..
hee~
yeah!! sile fokuskan kepada kami k..
love you all soo much!!
sempat bergmbr with kannah and lai..
^_^



okey.. nak nengok gambar banyak2 agy..
juz neng0k kat album faceb00k pertama zaty k..
huhuhu..
btw.. memang jamuan paling tidak boleyh dilupakan..
semuanya happy and bahagia jek..
love this moment..
time balik ujan auww!!
so zaty kena ujan la time tu..
but itu tidak effect ape2 un kat zaty..
dalam bas.. zaty giler memekak time tu..
zaty, cika, zawin, dila, ecah, fana, miera, nadiah, nisha, deyra, jiha n leeya..
telah membuat persembahan yang paling terok di dalam bas..
wakakakaa..
memang best giler..
kami wat konsert..
actually ade video dia..
but juz wait k..
nanti zaty upload auww!!
okey..
panjang giler zaty bercerita nie..
tangan un naik penat..
okey.. see you later..
daa~
salam..


Friday, October 29, 2010

Sad Day


Assalamualaikum..
hye semua..
hurm..
mesti korang perasan an..
zaty macam tade mood jek ary nie..
memang zaty tade mood un..
nak tau nape??
coz kawan yang zaty kenal da lame..
telah mendelete zaty dari facebook atas sebab-sebab tertentu..
urmm.. entah la.. bair je la dia tu..
tak yah la zaty dok pikir an..
nanti zaty sakit agy an..
hurmm..
k la..
tade mood now..
daa~
salam..

Sunday, October 24, 2010

Wah!!

hyep2 semua..
e'eh.. lupe nak beri salam..
assalamualaikumm....
hee~
wah!!
apekah ini??
nape tajuk entry zaty camnie??
huhuhuhu..
actually.. zaty suke muki nye kerana dapat wat pembaharuan kat bl0g zaty nie lagi..
huhuhuhu..
hah?? ape??
tak tau pembaharuan ape??
ish k0rang nie.. huhuhuhu..
takkan tak perasan k0t..
yang tulisan kat atas tu b0leyh gerak2..
hehe..
actually..
nak ucap thankz sangat2 tu adik eiqa or ieqa pika dalam faceb00k..
c0z adik sudi ngajar akak yang tak tau ape2 ini..
hihihihi..
thankz dear..
btw.. kalau k0rang semua nak wat benda alah nie..
juz klik jek lmn web kat bawah nie..
hah!! kat sini k0rang leyh la belajar cam ne nak wat benda alah nie k..
but away.. thankz sangat2 to adik eiqa.. ^_^
actually.. zaty filer excited if ade sesuatu yang baru lam bl0g zaty nie.. huhuhuhu..
okey guys.. that's all f0r t0day..
malam karang if ade mase.. zaty c0ret2 agy.. huhuhuhu..
k..
daa~
salam..
^_^

Friday, October 22, 2010

Apabila Zaty Mula Menulis...



salam..
hye semua..
ape khabar??
korang semua sihat ta??
k0rang dah makan??
dah tengahari nie.. huhuhuhu..
okey.. untuk entry kali nie..
tade la ape2 sangat an..
hehee.. juz saje-saje je..
ye la.. sape tak tau.. zaty an giler sangat ngan blog nie..
huhuhuhu.. satu ary jek.. manyak cite zaty story morry.. ish3.. huhuhuhu..


okey semua..
sejak kebelakangan nie an..
zaty selalu gak nangis..
nak tau ta zaty nangis sebab ape??
sebabnye.. sejak kebelakangan nie.. zaty banyak bace cerita-cerita sedih..
tak tau la nape.. but bile zaty bace je.. zaty rase sedih sangat2.. and nak menangis giler2 la.. huhuhuhu..
zaty mula nak bace cerita-cerita macam nie.. bile zaty terbace satu cerita kat blog seorang gadis..
zaty ade ceritakan pasal blog tu ary tu..
cerita dia memang sedih..
and now.. zaty masih mencari..
siapakah SARAHDYANA itu..
urmm... zaty un tak tau.. kenape zaty betul2 ingin nak tau macam manekah keadaan sarahdyana itu..
adakah dia dapat meneruskan hidup dia..
if zaty la..
zaty tak mungkin akan meneruskan hidup if perkara itu terjadi ke atas diri zaty..
semoga sarahdyana tu tabah menghadapinya.. amin..


kebelakangan nie juga.. ramai gak la yang suke mencoret-coret cerita-cerita sedih nie..
terutamanya my beloved friend, Nur Shafinaz binti Hamzah..
ade gak yang kate.. zaty pandai wat karangan.. but kenape tak nak cube menulis cerita..
OMG!!
zaty sebenarnya tak suke bab-bab penulisan nie..
zaty lebih suke kepada membaca saje..
so.. sape-sape yang kenal zaty tu.. dia tau zaty cam ne..
but mesti korang semua pelik kan..
ye la.. blog rajin lak zaty menulis setiap hari..
but kalau cuba menulis cerita nie zaty tak tau..
huhuhu.. entahla.. zaty un kekadang tak paham..
but menulis blog merupakan salah satu minat and hobi zaty..
i love you blog.. huhuhuhu..
okey sayang..
sampai sini jek..
nanti kalau ade cerita.. zaty coret moret lagi k..
bye semua..
daa~
salam..

Matinya Cinta

salam..
hellow mellow~
huwaa!! zaty baru jek pas nanes auww!!
nak tau nape.. c0z zaty baru pas bace story sedih yang dibikin oleyh kawan baik zaty sendiri..
iaitu NUR SHAFINAZ BINTI HAMZAH..
owh!! sayang!! kau memang penulis yang terbaik la nyah!!
cerita kau wat aku menangis seyh!!
auww!! y0u're the best sayang!!
okey.. sebelom ape2.. biar zaty bagi tau.. cite kat bawah nie bukan hasil nukilan zaty..
zaty nie bukannya pandai sangat karang2 cerita nie.. hehhee..
cerita nie hasil nukilan kawan baik zaty sendiri..
hah!! kat ats nie la gambar dia..
cerita dia amatlah sedih sekali..
so.. hope korang hayati cerita nie baik2 auww!!!

MATINYA CINTA

awk nak taw tak ? sy syg dia sgt2 . sy nak bgtaw dia yg sy syg dia , tp takot. sy x brani .sy tau , dida msti dh tak syg / tak suka sy lg . so , sy pun diam kn jela prasaan ni . dah stahun tiga bln dh sy pndam je prasaan sy kat dia, sy pn tak taw smpai ble nk pndam , mgkin smpai sy mati . dia pn dh tiga bulan tak msej / call sy . last dia msej , mse sy bgtahu yg sy dh tkr numbr. itu pn dlm 5 msej je. npe la sjak awal tahun ni dia nak jauh kn diri drpd sy ? tahun lpas dia ok je dgn sy. hmm , sy pn tak taw sama ada dia syg sy lg atau tak.yg sy tau , dia msih blom ade gf lg .kadang2 sy rsa , syg dia mseh ade lg untk sy , tp kdg2 sy rsa dia cuma aggp sy kwan je sbb sy pnah ckp sy cuma syg dia sbgai kwan . hmm , andainya dia tahu yg sy syg dia sgt2 , andainya dia tahu yg cinta sy tak pnah luntur untk dia . tapi , tu semua andainya . knapa dia jauh kn dri drpd sy ? knape !! sy harap sgt , akan ada ksempatan untuk saya bahagia , brsama dgn dia lg , tp nmpaknya , harapan tggl harapan . .



lagi 4 hari je lg hari jadi dia . biasanya kalau birthday dia , sy akan wish dia , dia kan msej sy , tp tahun ni , semua tu mcm dah tak kn jadi . hari ni sy call dia , tp dia reject call sy . sy msej dia , dia tak blas pn . kalau skrg pn dia tak nak reply msej sy , msti masa hari jdi dia pn dia tak kan blas msej sy kn . hmm , ape la salah sy kat dia sampai dia nak buat sy mcm ni . sy umpama digantung tak bertali . kalau dikatakan lautan itu dalam , dalam lg cinta sy trhadap dia . kalau la luka itu sakit , sakit lg hati sy mengharapkan dia . sy cuma nak dia tahu yg sy mseh kisah kan diri dia . sy nak dia taw sy syg kn dia ! dh tiga bulan dia dan sy tak berhubung , dh tiga bulan jgk la hati sy umpama dh mati . sy rindu dia sgt . sy nak sgt dgar suara dia yg ngada2 tu , lawak dia yg tak lawak tu . sy rindu saat sy dan dia bhgia ! sy nak bahagia dgn dia sebelum ........

"awk , sy syg awk la ! " . ble la sy dpt ungkap kn pkataan tu kat dia. hmm . sy nk bgtahu dia 1 pkara tapi , sy rasa mcm tak perlu je bgtahu dia sbab dia pn dah tak kisah psal sy kn .



2 bulan lpas , sy disahkan ada sakit . doktor bgtahu , sy cuma ada masa dlam 4 bulan shaja untuk hidup. Ya ALLAH , sy tak kuat nak hadapi semua ni , sy tak kuat nak habis kn sisa hidup sy ni tanpa dia. sy tak sggup nak tggl kn dia . tak sggup ! skrg ni , tggal 3 bulan lg masa untuk sy . bdasar kan apa yg dktor ckp , mgkin kurang drpd 3bulan tggl untuk sy . sy sdih sgt sbb dia maseh tak dtg dlm hidup sy . sy teringin sgt nak habis kan saat2 terakhir sy dgn dia . kalau boleh , sy nak hembus kan nafas terakhir sy dalam dakapan dia . sy nak mati di sisi dia . tp , sy hnya bmimpi dalam nyata . mana mungkin dia kisah tntang sy lg . mana mungkin cinta seseorang boleh dipaksa . mungkin , kalau dia tahu pun yg sy ada sakit , dia tak kn kisah lgsung . tggal 2 hari je lg hari jadi dia . dia mseh tak cari sy . hmm . tiba2 , bdan sy jd sgt lmah . bnyak darah yg kluar dari mulut , hidung sy . sy tak risau , tp sy tersenyum sbb sy tahu sy dh tak lama . sy dh sedia nak tggl kn dia sbb sy yakin dia dh lupa siapa sy .



lepas jumpa doktor tadi , sy tak henti2 mnangis sbb dktor ckap sy cuma ada lbi kurang 2 hari untuk hidup . 2 HARI saja lg!! arhhh . "awk , mana awak , sy dh nak pergi ni awak ! awak , sy syg awak ! " . sy hanya mampu mnjerit dalam hati sy . kekuatan sy utk mengharap kan cinta dia , dah mula jatuh . sy mungkin dh tak kuat.



skrang ni , tggal 1 hari saja lg hari jadi dia . berpuluh2 kali sy telefon dia , sy msej dia , sy cari dia , tp sygnye , semua tu sia2 je. malam tu , sy solat dan berdoa dalam solat sy supaya sy pergi dgan tenang dan supaya dia bahagia bila sy dh tak ada nanti. skrg pn , mungkin dia dh

bahagia tanpa sy . lepas solat , sy terus pergi dapur , buat kek untuk dia . walaupun sy tahu dia pasti tak kn nak kek tu , tp sy tetap buat supaya dia tahu sy msih syg dia . berjujuran air mata sy bila sy buat kek tu . sy ingat lg , dia pernah tanya 'awk pndai msk ape '. sy jwab " sy pndai buat kek je. jadi , nanti kalau kita kahwin , awak makan kek je la :) .' dia jwab ' kek pun kek la , asal kan awk tetap jd pneman hidup sy . ' tp , semua tu dulu . tinggal kenangan saja . sy hias kek tu dgn krim yg sy tulis " SAYA SAYANG AWAK . SELAMAT TINNGAL SYG "



hari ni , hari jadi dia . awal pagi lg sy dah call kawan rapat dia (syaf) . sy bgtahu syaf supaya bgtahu dkat dia yg sy syg dia sgt2 . sy bgtahu jgk dkat syaf yg sy dh nak pergi dari sini . syaf mula tanya sy kenapa sy ckap mcm tu . dalam keadaan sayu , lemah , sy bgtahu syaf yg saya ada sakit ,. sy luahkan semua persaan yg sy pendam dkat syaf dgan harapan syaf akn bgtahu dia . syaf mula menangis , . sayf bgtahu sy " ya allah , kau tahu tak , dia syg kn kau . dia cinta kan kau mcam dulu . dia selalu perhati kau dari jauh . dia tahu kau tercari2 dia , cuba hubungi dia , . dia jauh kan diri drpd kau sbb dia terlampau rsa brsalah pda kau sbab tinggal kn kau dulu . dia ckp dia nak hukum diri dia supaya dia rasa apa yg kau rasa masa dia tggl kn kau . " terdiam kaku sy dgar apa yg syaf ckp. tak sgka dia mseh syg sy . gembira sgt sy rasa walaupun ............



telefon sy berbunyi . tkejut sy petang tu bila kat skrin tu tertulis nama dia yg call . dgn gmbira nya , sy jwb call tu . dia bgtahu sy yg dia nk jumpa sy kat taman pkul 4 ni . sy hanya ckp "ok" . skejap sja perbualan sy dgn dia . sy pun dgn hati yg bahagia walaupun sy sedar sy akan pergi mgkin hri ni atau esok , sy siap2 dan bungkus kan kek yg sy dh buat untuk dia. tepat pukul 4 , sy smpai kat taman. sy nampk dia dh pun ada dkat situ . sy trus sergah dia dari blakang smbil pgang kek n nyanyi " selamat hari jadi , selamat hari jadi, slmat hari jadi awak , slamt hari jadi " . dia toleh dan sy nmpk , air jernih mula turun dari mata dia . dia terus dtang dkat sy , pgang tgan sy. dia ungkap kn kat sy " awak , npe muka awk pucat ? awk sakit ke? npe tak bgtahu sy ? ni pun syaf yg bgtahu sy " sy tak mampu jwab soalan dia. sy hanya mampu mnangis kgmbiraan dgar dia ckp mcm tu. sy gmbira sbb "DIA " sy dh dtg balik.



dia kesat air mata sy , dia lafaz kan " awk , jgn la nangis , kan sy dh dtg ni .sy milik awk la. jgn nagis syg .sy mintak maaf sgt2 abai kan awk . sy buat semua tu bersebab . ampun kn sy ye syg . syg , jgn tggl kan sy yer . kita kan dh jnji dulu nak hidup sama2 . syg milik sy kn? syg jgn la snyap , syg pn cinta kn sy kn ? . dgn suara yg terketar2 dan dgn hati yg lemah sy jwab " ye , sy syg kn awk jgk . tp, sy kena pergi . awak jge dri tau . i luve u syg .



tiba2 , semuanya gelap kat tepi sy . npe ni? dia pn dh tak ada dgn sy. mana dia ni . sy cuba keluar dri tmpat gelap tuh . saya nmpak tubuh sy msih dlam pelukan dia . hmm. baru sy sdar , sy dh pergi tggl kn dia. sy mcm ta pcye . baru je tadi dia luahkan perasaan dia kat sy . sy nmpk dia mnangis, sy nmpak dia cuba goncang2 kn bdan sy , tp syg , sy dh pergi dh pn . sy dpat dgar dia luah "syg , jgn pergi . syg kn dh jnji tak kn tggl kn sy . syg , bgun syg! bgun! syg sy ni kn kuat . syg , sy nak syg dlm hidup sy . syg , bgun la ! kita kn nak sambut hari jadi sama2 . syggg ! knpe syg tggl kn sy ? ! syg . maaf kn sy . syg , ngun la dmi sy . dmi cinta kita. ' mnitis air mata dia tnpa henti bila dia sdar sy dh tggl kn dia . dia kucup dahi sy yg tnpa roh tu dan ckp " mgkin kita trpisah dkat dunia, tp syg tggu sy yer dkat syurga.' lama sy dlam pangkuan dia sblum dia bgtahu keluaraga sy yg sy dh pergi.



sy dh slmat dlm alam baru skrg ni. sayu hati sy tgok semua org yg syg sy mnangis tangisi pemergian sy . dia pn ada mse semua hnatar sy pergi rumah baru. lpas semua orang balik, dia pgang kubur sy , dia mnangis , trsnyum dan ckp " sy doakan syg aman di sana. sy tahu syg nmpk sy kan .sy tahu syg perhati kan sy kn. sy jnji la syg , sy ta kn cri owg laen. kan sy dh sruh syg tggu kat syurga kn. syg tggu ktaw . sy cinta kn syg sgt2. maaf kn sy sbb lambat tahu ttg syg . sy syg dan cinta syg sy! " SELAMAT TINGGAL SYG , ..

* akui la cinta terhadap si dia sebelum terlmabat . ;)

~ by pynaz. bunbun

......................................
cerita dia sedih an..
so korang semua..
jagalah pasangan masing2..
hargailah mereka selagi mereka berada disamping kamu..
^_^
okey..
salam..
daa~

Cik Zana Dulcinea Affens

salam..
hell0w mell0w~
hee~
kalau tadi kite story mory pasal sys munge an..
and n0w.. j0m kite kenal2 gak ngan salah seorang sys yang zaty paling sayang gak..
sys zana omey!!
wee~
zaty sayang la kat sys zana auww!!
dia baik!!
lawa!!
funny!!
and bile zaty sedih.. dia selalu bagi semangat kat zaty..
sayang sys la..


yezza!! she's really cute right?? ;)

auww!!! macam m0del la sys..
you look so beautiful la my sys mucuk tayunk!!

Nur Syazana Yaakob..
juz search Cik Zana Dulcinea Affens kat faceb00k.. if korang nak kenal2 ngan dia.. huhuhu..
and jangan lupa.. if korang ade mase.. singgah la blog dia yang cute miut nie..
http://www.ciksyazana.blogspot.com/..
okey.. kredit to sape-sape yang kenal and cuba nak kenal ngan sys zana..
k0rang kena ingat satu benda!!
jangan cuba-cuba nak tipu, sakit an or wat sys sedih..
if zaty tau orang yang wat sys zana sedih..
zaty takkan maaf an dia!!!
^_^



okey.. sampai sini je.. daa~
love you soo much sys!!
salam..



Love Bunga Querida!!

salam..
hell0w mell0w~
heeeyyaa!!! zaty kembali.. wee~
kali nie zaty nak cerita pasal salah se0rang sys yang paling zaty sayang..
sape dia.. huhuhuhuhu..
okey.. nama dia sys ein..
but dia lebih dikenali dengan nama..
LOVE BUNGA QUERIDA
hah!! zaty yakin.. mesti ramai giler yang kenal sys munge an..
sape tak kenal..
orang yang selalu ajar kite mekap2 tu.. huhuhuhu..
i loikkee~

first sekali..
nak ucap an tahniah kat sys..
coz berjaya menamatkan pelajarannya..
hee~
wah!! sys nampak cantik sekali di hari konvo la..
muka berseri-seri gila..
congrates sys!!!

auww!!
tak kose maq..
lawa nye nyah nie ekh.. hahaha..
she's look like a beautiful princess right..
dia nie dah la lawa..
comel lak tu...
baik giler la..
that's why.. zaty sayang sangat2 kat sys ein nie.. huhuhuhu..


sys..
tak kisah la sys pakai baju ape..
warne ape..
jenis ape..
fesyen ape..
jenis tudung ape..
sys tetap lawa and c0mey..
love you sys.. heheheh..


she's looks like a barbie doll right..
huhuhuhu..
sys.. thankz coz everything k..
thankz coz sudi wat an banner yang cantik and kiut miut nie..
thankz coz sudi menceria an hari zaty..
thankz coz sudi jadi mama angkat zaty..
thankz for everything..
love you sys..
okey..
daa~
salam..


Justin Bieber

salam..
hell0w mell0w~
hye semua..
selamat petang..
0key.. ary nie zaty nak cakap tentang salah se0rang penyanyi kegemaran zaty..
sape agy kalau bukan penyanyi yang berusia 16 tahun yang hands0me agy cute nie.. huhuhuhu..
JUSTIN BIEBER!!


okey.. baru-baru nie.. zaty dengar khabar..
bahawa yang justin bieber nie fake..
mula-mula zaty giler tak percaya auww!!
pastu.. zaty neng0k sendiri vide0 yang mengatakan bahawa justin bieber nie se0rang yang berumur 51 tahun..
bile zaty enng0k.. perghh!! alangkah terkejutnye zaty..
jatuh luluh aty zaty auww!!
mase tu zaty giler berbelah bagi..
betul ke tak nie??
ish3.. memang menjadi pers0alan betul..
but 0leyh kerana still minat akan semua lagu-lagu dia.. zaty simpan jek.. but jarang dengar..
kalau dulu.. boleyh dikatakan setiap mase zaty dengar.. huhuhuhu..
okey.. kat bawah nie zaty sertakan vide0 yang mengatakan bahawa justin bieber kegemaran semau wanita ini fake.. j0m sama-sama kita saksikan..



but cerita yang zaty dengar lagi..
bahawa ada sesetengah peminat setia justin bieber telah menyiasat perkara ini..
dan mendapati bahawa..
justin bieber memang se0rang remaja yang berusia 16 tahun..
vide0 fake ini dibuat kerana sesetenagh orang yang cemburu dengan kehebatan justin bieber yang memang menjadi kegemaran perempuan..
so.. dia orang un buat la cite bukan-bukan..
supaya justin bieber hilang peminat..
but.. dia 0rang salah la..
semua peminta yang memang tergila-gilakan dia akan siasat before dia orang percaya k..
so.. ini hasil kajian salah seorang peminat justin bieber..


hah!! ini buktinya bahawa justin bieber tak fake..

so yang mane kat luar sane yang still percaya benda bukan-bukan nie.. stop la k.. justin bieber nie mamng seorang remaja yang berumur 16 tahun..

owh!! justin.. love you la.. huhuhuhuhu..

okey.. sampai sini jek.. daa~ salam..

Thursday, October 21, 2010

Dia Adalah Yang Terbaik Buat Zaty!!



salam..
hell0w mell0w semua..
kalau tady zaty happy2 c0z dapat banner baru..
but kali nie.. zaty nak nangis.. rase sedih sangat2!! ;(
kenape zaty sedih ekh??
zaty gaduh ngan s0me0ne kew??
zaty gaduh ngan si dia kew??
actually semua persoalan tersebut salah..
zaty sedih c0z baru pas bace satu bl0g se0rang gadis..
ade dua post dia wat an aty zaty begitu sayu dan sedih..
post dia menceritakan tentang sese0rang yang setia menunggu si gadis membalas cintanya..
akhirnya telah pergi meninggalkan gadis itu buat selama2nya..
wah!! sedih bangat seyh!!
zaty tak henti2 menangis after bace bl0g dia nie..
memang sedih..
zaty un tak tau nak cite cam ne..
better k0rang semua bace sendiri cerita gadis ini yang dia c0retkan kat dalam bl0g dia k..
kat bawah nie zaty sertakan link blog gadis ini..
jangan lupe bace auww!!


okey.. dari 2 post nie.. zaty sedar beberapa perkara..
zaty akui.. maybe kadang2 zaty ada lukakan hati si dia..
zaty wat dia sakit hati..
zaty selalu wat diri dia cam tak dihargai..
but n0w.. zaty sedar..
zaty sedar semuanya..
bahawa.. zaty harus hargai dia..
dia yang selalu berada di hati zaty..
si dia yang terima segala kelemahan diri zaty..
si dia yang sanggup melayan kerenah zaty yang parents zaty un kadang2 pening..


kredit to my lovely sayang!!
thankz b.. coz sanggup melayan kerenah bby..
terima bby seadanya..
sanggup bersama bby..
sanggup menerima kelemahan bby..
sanggup wat ape aje t0k bby..
thankz s00 much sayang..
bby mintak maaf if bby selalu wat b sakit aty..
wat b sedih..
wat b pening..
bby mintak maaf banyak..
bby sayang b sangat2!!
pliss jangan tinggal an bby..
mcm mane lelaki tersebut meninggalkan gadis itu,,
pleasseee sayang..
mmuuaahhxx!!
love you soo much..


k.. sampai sini jek..
daa~
salam..

New Banner!!

salam..
hell0w mell0w~
hye semua..
pe khabar semua??
sihat ta??
huhuhuhu..
okey.. ary nie zaty happy gak la..
c0z i get a new banner f0r my bl0g..
auww!! lawanya!! purple gitu..
secara jujurnye.. zaty nak cakap.. yang banner nie bukan zaty wat ekh..
s0 kalau sape2 nak suruh zaty wat tu.. arap maaf.. zaty tak pandai nak wat cantik giler cam nie..
a big thankz to my lovely sister or mama.. SYS EIN or LOVE BUNGA QUERIDA (facebook)..
perghh!! sape tak kenal sys munge an.. hee~
thankz so much mama!!
coz wat an banner secantik nie tok zaty..
love you so much mama!!



okey!! fine!!
wah!! sapekah gadis molek bertudung merah nie..
hee~
sape tak kenal dia nie..
semua orang kenal an an an??
especially facebookers.. semua kenal la sys molek nie..
sys munge.. hee~
dialah yang telah membuat an banner zaty..
thankz s00 much sys!!
love y0u s00 much!!
okey.. sampai sini jek.. daa~
salam..

Wednesday, October 20, 2010

Maher Zain


salam..
hell0w mell0w~
hye semua.. kite berjumpe lagi akhirnye.. wakaka..
macam dah setaun jek tak jumpe an.. aiseh man betul la.. huhuhuhu..
hari nie zaty dapat 0n9.. c0z hari nie dengan rasminya satu MELAKA cuti.. wee~
sebabnye adalah.. pada 20102010.. secara rasminya.. pengumuman di STADIUM HANG JEBAT and pelancarannye dia sana.. bahawa.. MELAKA MAJU.. cewahh!!
tercapai gak hasrat Datuk Ali Rustam tu.. hee~


0key3!! zaty bukannya nak cite pasal benda nie.. actually.. zaty mau st0ry m0rry ngan anda semua s0mething auww!! ab0ut se0rang penyanyi..
lagu-lagu dia semuanya best2 auww!!
wah!! suke muki zaty mendengar lagunya.. best seyh..
tak silap zaty.. baru-baru ini penyanyi nie baru jek wat k0nsert kat Malaysia..
perghh!!! dengar cite kutipannya banyak giler..
lebih dari k0nsert Adam Lambert tu..
perghhh!!! giler gempak seyh!!
pape p0wn.. memang patut p0wn.. c0z lagu dia semuanya best2..
and bile zaty ngah sedih ke ape ke..
bile dengar lagu dia.. straight zaty rase tenang.. c0z lagu dia banyak memberi pengajaran kita..
c0nt0hnya.. kita janganlah rase sedih dan kese0rangan.. kerna Allah itu sentiasa bersama kita...
lagu-lagu dia semuanya mengingatkan kita tentang kebesaran dan keagungan Allah s.w.t..


okey.. kira panjang lebar gak la zaty membebel kan..
but k0rang tau kew sape yang zaty maksudkan nie..
ape?? tak tau??
ape kes nie.. agagaga..
penyanyi yang zaty maksudkan ini ialah..
MAHER ZAIN!!
actually maher zain nie se0rang penyanyi yang berasal dari Lebanon or Lubnan..
so.. kepada sesape yang memang tak pernah dengar lagu maher zain nie..
ape agy.. jangan lepas an peluang anda t0k mendengarnye di y0u tube..
zaty rase.. k0rang akan rugi.. if k0rang tak mendengar lagu-lagu dia..
best si0t!! gempaq gitu!!
0key.. kat bawah nie.. zaty nak share ngan anda.. salah satu lagu maher zain yang menjadi kegemaran zaty.. but zaty rase bukan kegemaran zaty jek.. but ramai agy..
c0z bile zaty bukak bl0g s0me0ne jek.. mesti dengar lagu nie..
iaitu INSHA-ALLAH..
lagu nie memang best.. and banyak mengajar kite tentang kebesaran Allah..
s0.. selamat mendengar and menghayati liriknye di bawah k.. ^_^




Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

okey.. sampai sini jek.. selamat menghayati lagu nie k..

okey.. untuk maklumat korang.. lagu kat bl0g zaty nie jugak merupakan lagu by maher zain gak.. yang bertajuk.. THANK YOU ALLAH...

selamat menghayati and mendengarnye k.. 0key.. daa~

salam..

Exam Week!!

12.10.2010-27.10.2010
EXAM WEEK!!!


salam..
hell0w mell0w~
wah3!! besarnye tulisan kat atas nie ekh.. huhuhuhu..
actually.. ini adalah tarikh berlangsungnya final exam tingkatan 4 sek0ah kluster kecemerlangan ghafar baba..
ish.. panjang ben0r name sek0lah aku nie.. huhuhuhu..
haha... actually.. smk ghafar baba f0r sh0rt..
zaty saje je letak name depan tu.. hehehe..
wah!! ngah exam un sempat 0n9 an.. ish3..
haha.. actually.. es0k tade paper un..
tu yang 0n9 tu..
rindu seyh mau c0ret2 kat bl0g ku yang tercinta ini.. huhuhuhu..
sekarang aty lega sikit..
c0z dua subject hard telas berjaya zaty tempuhi..
iaitu.. subjek ADDITIONAL MATHEMATICS & PHISICS..
walau un tak tau la dapat berape.. but alhamdulilah.. zaty dapat jawab tanpe stress.. hehee..
jawab men2 gak la.. kuang3..
hahaah..
pape p0wn.. kite tunggu result k..
0key guys n girls..
that's all f0r t0day..
nanti zaty c0ret mer0t agy k..
k.. daa~
salam..

Friday, October 15, 2010

Urmmm.. tak tau ape agy ungkapan yang harus aku bicarakan..

salam..
hell0w mell0w..
wah!! giler kentang tajuk entry zaty ary nie..
hahaha..
kenapa?? mengapa?? apa sebab??
hahaa..
banyak pers0alan yang b0leyh timbul dari tajuk entry zaty pada ary nie..
huhuhu..
0key.. actually tade pape un..
saje jew nak wat tajuk cam nie..
hahahahhaa..
sengal jek..
btw..
punca zaty wat tajuk macam nie ialah kerana bengang ngan s0me0ne nie la..
sengal nak mampus t0l..
ada ke patut..
memutuskan persahabatan sebab zaty men0lak lamarannya..
sengal bet0l..
zaty anggap dia macam kawan jek..
pastu dia mintak zaty jadi c0uple..
zaty t0lak arr..
n tehn dia kate kite putuskan persahabatan..
never mind..
ADE AKU KESAH NAK KAWAN NGAN K0??
AKU UN TAK HAMAK ARR..
jahanam punya 0rang la..
ish3..
h0pe tak de kawan cam tu agy..
fenink3..
0key guys..
that's all f0r t0day..
zaty dah nak 0ut daaa..
nak f0ll0w my m0m gi melaka..
k.. see y0u..
daa~
salam..
^_^

William Shakespeare



salam..
hell0w mell0w..
wah!! begitu lame zaty tak update bl0g ekh..
almaklum la.. busy ngan my final exam..
huhuhuhu..
btw..
ary nie tetiba jek zaty teringin nak tau..
sape dia william shakespeare nie..
0key.. dia adelah sasterawan yang cukup terkenal dengan sajak2 dia, ayat2 dia n juga pementasan teater..
semuanya best2 la..


nak tau ta nape zaty leyh berminat ngan william nie??
actually..
tady zaty neng0k cite pasl william nie..
straight zaty berminat n mengkaji semua poems2 dia..
0key..
kat bawah nie zaty tulis dia punye biografi..


WILLIAM SHAKESPEARE~

William Shakespeare (4 Mei 1564 – 3 Mei 1616 mengikut takwim Gregory) adalah penulis bahasa Inggeris yang teragung, pengarang kesusasteraan Barat yang amat terkenal, serta dramatis yang terkemuka di dunia.

Shakespeare mengarang 38 buah drama, termasuk beberapa buah drama kecil yang mungkin dikarang bersama orang lain, serta 154 buah puisi soneta dan tiga atau empat buah puisi panjang. Beliau dipercayai menghasilkan kebanyakan daripada karyanya antara 1586 dan 1616. Zaman Pembaharuan British sering kali dikenali sebagai "Tempoh Shakespeare".

Ramai orang telah mengagak kehidupan Shakespeare dan memperdebatkan adakah orang lain yang mengarangkan sebahagian ataupun kesemua drama dan puisinya.

Shakespeare dilahirkan di Henley Street, Stratford-upon-Avon, Warwickshire, England kepada John Shakespeare, seorang ahli badan perundangan bandar serta pekedai yang berjaya. Ibunya, Mary Arden, adalah anak perempuan orang atasan.

Sebagai anak pegawai bandar yang terkenal, Shakespeare berhak menuntut di Sekolah Menengah King Edward VI di Stratford tengah yang memberikan pendidikan intensif untuk tatabahasa dan kesusasteraan Latin. Buku teks yang digunakan di sekolah Stratford pernah disebut secara tidak langsung dalam dramanya.

Sewaktu berumur 18, Shakespeare berkahwin dengan Anne Hathaway yang berumur 26 pada 28 November 1582 di Temple Grafton, berdekatan dengan Stratford. Upacara perkahwinannya dikendalikan secara tergesa-gesa, barangkali kerana Anne telah tiga bulan berhamil.


Arca Shakespeare di makamnya yang ditempah pada tahun 1623 oleh menantu serta anak perempuannya. Arca ini dianggapi sebagai salah satu daripada penggambaran wajah Shakespeare yang paling tepat oleh orang yang mengenalinya.Selepas perkahwinannya, rekod sejarah Shakespeare tidak menunjukkan apa-apa kegiatan sehingga beliau termuncul dalam dunia teater London. Oleh sebab itu, hujung 1580-an telah digelarkan sebagai "Tahun-tahun Kehilangan" Shakespeare kerana ketiadaan bukti mengenai di mananya beliau berada ataupun kenapa beliau meninggalkan Stratford untuk pemergian ke London.

Pada 26 Mei 1583, anak sulung Shakespeare, Susannah, dibaptiskan di Stratford. Kemudian pada 2 Februari 1585, anak kembarnya, Hamnet (lelaki) dan Judith (perempuan) dibaptiskan.

Sewaktu Shakespeare berumur tiga puluh empat, beliau sudah menjadi orang kaya dan dianggap sebagai penulis drama Inggeris yang terkemuka. Sepuluh tahun kemudian, beliau sudah menciptakan karya-karya yang besar seperti Julius Caesar, Hamlet, ''Othello, Macbeth dan Raja Lear. Dalam jangka waktu dua puluh tahun itu, Shakespeare tinggal di London, sedangkan isterinya tetap tinggal di Stratford.

Dua drama Shakespeare yang terakhir dikarang pada tahun 1613. Selepas itu, beliau mungkin bersara di Stratford dan mati pada tahun 1616 sewaktu berumur 52. Shakespeare dikebumikan di Gereja Holy Trinity di Stratford-upon-Avon. Pada hari ini, tiada keturunannya yang masih hidup.

Reputasi Shakespeare telah bertambah secara pesat sejak kematiannya. Semasa Shakespeare hidup dan untuk tempoh yang tidak lama selepas kematiannya, beliau dipandang tinggi tetapi tidak dianggapi sebagai penyair yang terunggul. Walaupun namanya dimasukkan ke dalam senarai penyair terkemuka sezaman, kalibernya tidak dianggapi setanding dengan Edmund Spenser ataupun Philip Sidney.

Selepas pengharaman teater oleh Interregum (tempoh tanpa raja) dari 1642 sehingga 1660, syarikat-syarikat teater Zaman Pengembalian yang baru menjadikan dramatis-dramatis generasi terdahulu sebagai tulang belakang persembahan mereka, khususnya pasangan dramatis Beaumont dan Fletcher yang paling popular, serta juga Ben Jonson dan Shakespeare. Sebagaimana dengan dramatis yang lain, drama-drama Shakespeare dipadankan oleh dramatis-dramatis Zaman Pengembalian tanpa belas kasihan dan rasa hormat yang hanya berkembang kemudian.

Mulai dari hujung abad ke-17, Shakespeare bermula dianggapi sebagai dramatis bahasa Inggeris yang teragung (serta sebagai penyair tetapi pada tahap yang tidak begitu tinggi). Pada mula-mulanya, reputasi Shakespeare tertimbul sebagai penyair drama yang hanya dikaji dari halaman bercetak sahaja dan bukannya dalam teater.

Sesampai awal abad ke-19, Shakespeare bermula mencapai kemuncak kemasyhuran dan kepopularannya. Pengkritik romantis seperti Samuel Taylor Coleridge kemudian mempertingkatkan kekaguman kepada Shakespeare sehingga tahap penyanjungan, selaras dengan rasa hormat Romantis kepada penyair yang setanding dengan rasa hormat kepada nabi dan genius. Dari pertengahan hingga hujung abad ke-19, Shakespeare juga menjadi lambang kebanggaan British serta "tanda penyatuan" untuk seluruh Empayar British, sebagaimana yang tertulis oleh Thomas Carlyle pada tahun 1841.

Sesampai abad ke-21, drama Shakespeare masih dipersembahkan dengan lebih kerap berbanding dramatis yang lain, dan sering dipadankan untuk filem. Bagaimanapun, rasa hormat ini juga telah membangkitkan reaksi yang negatif. Kini, kebanyakan penduduk dalam dunia pertuturan bahasa Inggeris menghadapi karya Shakespeare di sekolah pada umur yang muda, dan secara umumnya, karya Shakespeare telah seringnya dikaitkan dengan kebosanan dan ketidakfahaman.

okey..

that's all f0r t0day..

daa~

salam..


Wednesday, October 6, 2010

Final Exam!!!

Assalamualaikum..
hye hye hye hye hye semua..
selamat kembali semula ke laman Cik Nur Izzati..
ape khabar anda semua??
sihat ta??
ade ta yang sakit kat sini??
demam kew??
hah!! kalau ade sape-sape yang sakit ke, demam ke, ape ke..
cepat-cepat la pegi jumpe d0kt0r k..
mane la tau.. kena denggi ke ape ke an..


hah!!
tajuk entry zaty pada ary ini ialah.. FINAL EXAM!!
OMG!!! pejam celik pejam celik..
nak dekat setahun da zaty kat f0rm 4 nie..
that's mean.. next year zaty SPM..
kwang3!!
masa ini begitu emas.. sekejap je zaty dah nak abis sek0lah..
rasa macam semalam jek zaty baru nak mas0k darjah satu.. hee~
rindu gak la time kanak-kanak ribena dulu.
but.. zaty rase.. sampai sekarang p0wn.. perangai seperti itu ade lagy..
an an an??
hahaaa..
mane yang kenal zaty tu.. taulah.. macam mane perangai zaty nie.. huhuhuhu..


okey..
next week zaty final exam..
final exam akan bermula pada 12.10.2010 sehingga 27.10.2010..
hanya untuk kelas aliran sains yang beragama Islam..
perghh! agak nerv0us ckit..
that's mean.. zaty kena siapkan pr0jek pengawas tu dalam minggu nie gak..
c0z next week dah busy..
hmm..
final exam ini amat penting bagi zaty..
ia menentukan kelas yang akan zaty dapat pada tahun hadapan..
and exam nie gak.. menentukan gred sek0lah zaty selaku sek0lah kluster kecemerlangan di Malaysia..
s0 zaty kena buat yang terbaik..
zaty tanak main2 dalam exam kali nie..
zaty nak serius jek..
and nak dapat keputusan yang better dari yang lepas..
i h0pe.. i can d0 it...


t0 semua pembaca-pembaca bl0g zaty yang zaty sayangi..
zaty akan menyepi wat sementara waktu..
sehinggalah my final exam tu abis..
s0 zaty nak mintak maaf if ade tersalah kata n terkasar bahasa kat k0rang semua..
mintak ampun banyak2..
d0a an kejayaan zaty k..
zaty yakin!!
zaty b0leyh!!
chaiy0k3!!!
w0key..
t0k sume yang akan menduduki final exam gak tu..
guud luck k..
do the best, am0ng the best k.. ^_^
0key..
daa~
salam..


Monday, October 4, 2010

Family In Fesbuk!

Salam..

Hell0w mell0w~

wah!! udah lame seh.. tidak mengupdate ini blog.. huhuhuhu.. almaklum la.. busy sikit katakan..

s0.. untuk sekian lama tak update bl0g ini.. zaty ingin bercerita tentang family fesbuk zaty!! agagaa..

actually ramai seyh.. memang tak terkira.. ialah.. akak abg and ramai agy la... kalau dulu.. zaty pernah bercerita tentang akak2 dalam hidup zaty kan.. yang kesemuanya zaty anggap macam akak zaty sendiri.. ye la.. zaty an anak sulung.. tak de akak an.. s0 mereka2 nie la yang sentiasa mendengar luahan zaty dan menasihati zaty.. kira dia 0rang nie macam akak kandung zaty la.. ngee~ that's why la zaty sayang dia 0rang sangat2.. zaty memang dah anggap dia 0rang cam akak kandung zaty sendiri..

0key.. yang zaty nak ceritakan hari ini ialah..

dalam faceb00k nie.. zaty ade la main macam family2 dengan akak2 and abg2 faceb00k nie..

actually..benda nie amatlah fun.. best giler wei.. dah la dia 0rang semua baik, funny, penyayang.. sayang la dia 0rang semua.. huhuhuhu..

zaty ade mama, abg, akak n daddy.. hee~ j0m kite berkenalan ngan dia 0rang j0m.. huhuhuhu..

Photobucket

MAMA ( Love Bunga Affens)
dia adalah mama zaty dalam faceb00k..
dia mempunyai tiga 0rg anak..
abg, akak, n zaty..
she is 0ur mama h0t!
zaty kenal dia dah lama..
sejak zaman myspace agy..
dia nie dah la lawa.. baik lak tu..
sporting and friendly...
tak macam sesetengah 0rg yg zaty kenal la..
hee~
i love y0u s00 much mama!!
mmuaaaahhhxx!! ^_^


Photobucket

Abang (Farhan Rahman)
dia adalah abang zaty dalam faceb00k.. hee~
kita 0rang nie kira adik beradik gak la.. under mama munge.. hee~
( bukan yang betul auww!! ^_^)
actually, kami baru jek kenal..
ade la dalam seminggu..
kenal p0wn sejak main mama2 dengan sys munge nie..
tu la kenal dia..
dia nie baik auwww!!
tak s0mb0ng un..
funny..
friendly..
caring pulak tu..
he's like my br0ther la.. ngee~
always smile k abg..
^_^

Photobucket

Akak (Cik Zana Dulcinea)
wah!! ini ialah akak zaty yang c0mey2 tu..
hee~
sebel0m tu.. nak ucap c0ngrates t0 my sys.. c0z dah menang pertandingan gadis cute tu..
c0ngrates sys.. huhuhuhu..
sys zana nie un zaty dah kenal lama da.. sejak kat lam myspace gak.. b0leyh jadi semuanya dalam myspace la.. huhuhuhu..
sampai pakwe kenal p0wn kat dalam myspace.. agagag..
dia nie pun baik giler..
penyayang gak la..
funny pulak tu..
sama la ngan mama ein uh.. hee~
btw.. l0ve y0u s00 much sys!!
mmmuuuaaaahhhhxxx!! ^_^

Photobucket

Daddy (Mohd Nashrin)
wah3!! ini adalah yang terakhir.. hee~
he's my daddy.. wee~
hahaa.. byw.. dia nie tak termas0k lam family kat atas.. dia adalah s0rang2 jek.. ngee~
kenal dia tak de la lama sangat.. adala dalam sebulan lebih k0t.. huhuhuhu..
memang banyak la share2 cite ngan dia.. huhuhu
dia nie funny gak la..
and zaty suke nyakat dia..
dia nie un same jek... suka sangat nyakat 0rang..
suka muki dia jek panggil zati MUCOK!..
opss!! daddy!! jgn marah auww!! ngee~ :P


Photobucket

My HubbyLixious ( Luke Zetty Kumiko)

wah!! love y0u s0 much sayang..

dia adalah darah zaty..

dia adalah jantung hati zaty..

dia adalah hidup zaty..

dia adalah pelengkap hidup zaty..

sayang b sangat2!!! mmmuuuaaahhxx!! ^_^

0key.. sampai sini jek yang zaty dapat c0ret2..

tunggu la cite2 dari zaty agy k..

0key.. daa~

salam..

Friday, September 24, 2010

Sahabat

salam..
hell0w mell0w..
k0rang-k0rang..
k0rang tau ta..
ape???
tak tau???
tape tape tape tape..
biar zaty bagi tau k0rang semua apa yang zaty nak bagy tau..
wakaakkakakaka..
l0yar buruk lak zaty nie an..
huhuhuhuhu..
saje je..
nak ceria an lagi suasana..
ngee~ :P


okey2..
dah dah dah..
jangan banyak bermukadimah lagi..
nie dah lari tajuk entry nie..
huhuhuhuhu..
0key..
actually..
hari nie zaty nak cakap satu benda je..
about sahabat..
kenapa sesetengah tak percaya tentang sahabat??
kenapa mereka anggap mereka hidup keseorangan..
okey.. zaty faham k0k if ade yang rase hidup dia 0rang k0s0ng c0z kematian insan yang mereka sayang..
but pada pendapat zaty.. dia 0rang tak patut rasa macam tu..
betul ta??
dia 0rang patutnya cuba cari kebahagiaan dan keseronokan dalam aspek yang lain..
c0ntohnya adalah SAHABAT..


selepas family zaty and insan teristimewa..
sahabat juga merupakan 0rang yang paling penting dalam hidup zaty..
tidak kira la mereka lebih tua dari zaty, sebaya atau pun lebih muda dari zaty..
bagy zaty.. selepas family and insan teristimewa (paham2 la kan.. ;p)
sahabat merupakan benda penting lam hidup zaty..
tanpa mereka.. tiada sinar kebahagiaan dalam hidup zaty..
sahabat..
merupakan teman suka duka kita selepas family kita..
sahabat merupakan orang yang dekat dengan kita selepas family kita..


tak semua sahabat yang sanggup berk0ngsi suka duka bersama kita..
k0rang mesti pandai memilih la an..
but.. sahabat-sahabat zaty adalah segala-galanya..
mereka semua penyeri suka duka zaty.. mmuuuaahhhxx!


kredit to my friends..
pynaz
nisha
syuhadah
wan qin
tieqa
ummu
chieqa
ezzati
fara
tikah bulek
iema
said
luqman
mierul anuar
acid
hefiey
aiman
fuad


my sisters and brothers
sys sha
sys zana
kak adzrien
sys ein a.k.a sys munge
sys lia
sys ryn
sys niza
sys fara a.k.a sys pinky nubhan
sys leo fazuka
kak aya
kak zatul
kak jannah
abg azmi
abg ayin a.k.a mohd nashrin
abg zack
abg apiez
abg hafiz
my twins a.k.a Valkrie V'eil Vasielli (sory twins.. lupe lak nama mu itu.. huhuhuhu)


my juniors
zawin sofea hadini
nur ardilla
aishah hassan
wany
alyn
ieqa
eqa
pieqa


my pen-pals
zyana
yana


and special credit to my only hubby bunny..
AHMAD LUTHFI HAJI MOKHTAR


thankz for everything..
i love all of you damn s0o much!!
mmuuuaaahhhxxx!!

Wednesday, September 22, 2010

Apabila Kami Menjadi Mama.. :p

Assalamualaikummmmm......

hye semua...

zatie kembali semula.. hee~

okey.. zatie nak share s0mething la ngan anda semua..

hari sabtu yang lepas.. semua adik-beradik ibu zatie datang rumah zatie au..

perghh!!! giler penuh beb..

penat zatie melayan kerenah semua budak-budak kecik nie..

especially.. hah!! budak yang kat bawah nie.. susah beb.. naughty sangat-sangat.. but nasib baik dia nie c0mel and cute.. ngee~

bulu mate melentik seyh.. auwww!! cam kak l0ng atie dia gak la.. hee~

nak jaga dia nie bukannya senang..

haizzz~ susah la nak cakap.. apa kate anda semua neng0k sendiri.. hah!! tau la cam ne kami semua menjaganya 0key.. hehee..

selamat melayan~ ^_^

video

hah!! abis da.. di penghujung vide0 ini ialah.. se0rang mak budak yang tersekat kat gel0ngs0r..

wakakaakka.. k0 dah tau k0 tak muat.. yang k0 pegi nak turun kat situ awat??

haizz~ nasib bek lepas.. kalau ta.. eden tak tau nak cakap ap0 ngan hang.. huhuhhuhuhu..

okey.. daa~

salam..

Kenikmatan Syurga.. Tidak Mampu Digambarkan Oleh Manusia..

salam...
hye semua..
apa khabar??
sihat ta??
h0pe pembaca-pembaca yang zatie sayangi nie always sihat k.. ^_^
0key... zatie nie jenis suke membaca au..
and then zatie suke cari inf0-inf0 dalam internet nie..
maklum la.. zaman serba m0den an..
maklumat di ujung jari saje..
cewahh~
so.. sedang asyik mencari-cari pengetahuan baru...
zatie terbaca la satu tajuk info nie..
mengenai syurga..
wah!! zatie memang suka baca bab-bab nie au..
c0z nanti benda-benda cam nie la yang selalu membuatkan zatie selalu ingin dekat ngan ALLAH S.WT...
okey.. tanpa membuang masa lagi.. marilah zatie copy an apa yang zatie per0lehi ini dengan anda semua k.. ^_^


selamat membaca semua.. ^_^
.............................................................

Oleh Ustaz Zahazan Mohamed
2010/05/23


LELAKI yang soleh akan hidup selamanya dalam syurga bersama bidadari dan isteri yang dinikahinya ketika hidup di dunia. Wanita yang tidak pernah berkahwin ketika hayatnya di dunia pula akan disandingkan dengan lelaki ahli syurga dengan segala kepuasan dan keredaan hati. Pertanyaan saya, adakah lelaki boleh hidup bersama wanita yang gagal dijadikan isterinya ketika di dunia biarpun wanita itu sudah menjadi isteri lelaki lain ketika di dunia?

Hamba Allah

SYURGA adalah perkara ghaib yang wajib diimani. Manusia tidak mampu menggambarkan keadaan sebenar syurga. Syurga adalah kemuncak nikmat yang kekal abadi. Sebuah hadis riwayat Bukhari dan Muslim, daripada Rasulullah SAW bersabda: Allah SWT berfirman: “Aku sudah menyediakan buat hamba-hamba-Ku yang soleh sesuatu yang belum pernah terlihat oleh mata (keindahannya), tidak pernah didengar oleh telinga dan tidak pernah terlintas dalam hati seseorang.

Cubalah kamu baca (dalam surah Sajdah ayat 17 yang bermaksud): Maka tidak ada seorang pun yang mengetahui satu persatu persediaan yang telah dirahsiakan untuk mereka (daripada segala jenis nikmat) yang amat indah dipandang dan menggembirakan, sebagai balasan bagi amal-amal soleh yang mereka telah kerjakan (sewaktu di dunia).”

Semua yang kita hajati dan disangka besar di dunia dulu sehingga perkara yang dirasakan mustahil, adalah kecil sebenarnya apabila memperoleh syurga Allah SWT. Segala yang terlintas di fikiran kita, nescaya Allah SWT akan tunaikan.
Dalam surah Ali Imran ayat 14, Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Dihiaskan (dan dijadikan indah) kepada manusia kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan dan anak pinak, harta benda yang banyak berpikul-pikul daripada emas dan perak, kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih dan binatang ternak serta kebun tanaman.

Semua itu kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah) pada sisi Allah SWT ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu syurga). Katakanlah (wahai Muhammad), mahukah supaya aku khabar kepada kamu akan yang lebih baik daripada semuanya itu? Iaitu bagi orang yang bertakwa disediakan di sisi Tuhan mereka beberapa syurga, yang mengalir di bawahnya sungai, mereka kekal di dalamnya. Disediakan juga pasangan yang suci bersih, serta beroleh keredaan daripada Allah SWT. Dan (ingatlah), Allah SWT sentiasa melihat akan hamba-hamba-Nya.”
Sebuah hadis daripada al-Mughirah bin Syu’bah daripada Rasulullah SAW bersabda: Nabi Musa bertanya kepada Tuhan: “Bagaimanakah serendah-rendah tingkatan ahli syurga?” Tuhan menjawab: “Iaitu seseorang lelaki yang datang sesudah semua ahli syurga dimasukkan ke dalam syurga, kemudian diperintahkan kepadanya: Masuklah kamu ke dalam syurga.”

Lelaki itu berkata: “Wahai Tuhan, bagaimana hendak masuk, sedangkan manusia semuanya sudah mengambil tempat mereka masing-masing dan sudah memperoleh bahagian mereka?” Allah berfirman: “Puaskah kamu kalau kamu diberi seluas kerajaan seorang raja di dunia?” Lelaki itu menjawab: “Wahai Tuhan, saya puas.”
Tuhan berfirman lagi: “Bagimu seluas itu dan ditambah lagi sepertinya, ditambah lagi sepertinya dan tambah lagi sepertinya, ditambah lagi sepertinya.” Ketika Tuhan berkata yang kelima kalinya, lelaki itu berkata: “Wahai Tuhan, saya puas.” Tuhan berfirman: “Inilah bagimu dan 10 kali daripada itu dan segala yang disenangi nafsu dan matamu.” Lelaki itu berkata: “Wahai Tuhan, saya puas.”

Sebuah hadis riwayat Muslim daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya serendah-rendah salah seorang daripada kamu dalam syurga iaitu dikatakan kepadanya: Sebutkanlah keinginanmu? Lalu ia menyebutkan keinginanmu. Maka ia menyebutkan keinginannya dan menghitung-hitung keinginannya.” Kemudian ditanya kepadanya: “Apakah kamu sudah menyebutkan semua keinginanmu?” Dia menjawab: “Ya, sudah.” Kemudian dikatakan kepadanya: “Sesungguhnya bagimu apa yang kamu inginkan dan ditambah lagi sepadan dengannya.”

Allah SWT juga mencabut perasaan hasad dengki yang sering menjadi punca permusuhan di kalangan manusia dan jin sebagai mana firman-Nya dalam surah al-Araf ayat 43 yang bermaksud: “Dan Kami cabutkan segala perasaan dendam dan hasad dengki dari hati mereka, (di dalam syurga) yang mengalir beberapa sungai.”

Begitu juga firman-Nya dalam surah al-Hijr ayat 46 dan 47: “(Mereka disambut oleh malaikat dengan berkata) : Silakan masuk ke dalam (syurga) dengan selamat sejahtera serta beroleh aman. Dan Kami cabut akan apa yang ada di hati mereka daripada perasaan hasad dengki sehingga jadilah mereka bersaudara (dalam suasana kasih mesra), serta mereka duduk berhadapan di atas pelamin masing-masing.” Wallahualam.

....................

okey semua..

inilah sedikit info yang dapat zatie berkongsi ngan anda semua..

renung-renungkan.. dan selamat beramal..

hehee..

salam..