Saturday, November 2, 2013

Friendship????

 
 
hye hye hye.. orite! untuk entry kali ini.. zaty nak cakap pasal FRIENDSHIP.. what is mean by friendship??? of coz korang cakap persahabatan kan?? hahahaha.. so ape pulak makne persahabatan?? ape yang korang paham mengenai persahabatan?? adakah persahabatan ini ada dalam kehidupan korang?? and adakah persahabatan ini semua orang boleh rasa??? pelbagaikan persoalan boleh diungkit dari perkataan "PERSAHABATAN" or "FRIENDSHIP" ini.. so ape pendapat korang???

bagi zaty.. persahabatan merupakan satu benda yang unik and sudah semestinya semua orang memiliki persahabatan.. persahabatan bukan membawa erti berkawan.. bagi zaty.. persahabatan adalah sesuatu perkara yang dilakukan dengan ikhlas.. hah!! mesti korang pening kan???  okey! macam nie.. memang semua orang boleh berkawan.. alaaa.. contoh macam kat facebook la.. kawan korang kan beribu-beraban.. but semua korang kenal ke?? kenal ke hati budi dia orang?? so.. that's the point!!

persahabatan merupakan perkara yang korang mengenali mereka, mengenali hati budi mereka, faham mereka dan sebagainya.. itulah yang dinamakan persahabatan.. sahabat juga mencerminkan diri kita.. macam mane sahabat kita, macam tu lah diri kita.. coz kalau kita pandai memilih kawan.. insyaAllah kita akan dapat kawan yang baik tingkah lakunya.. so, kalau dapat kawan yang baik tingkah lakunya.. of coz la perangai kita  pown baik gak kan.. coz kawan kita mengajar atau mengajak kita.. kajian menunjukkan bahawa.. majoriti remaja lebih mengikut rentak and cakap kawan berbanding ibu bapa.. so sebagai remaja, kita mestilah bijak memilih rakan kita...

kita nak cari kawan, bukan nak cari musuh.. so bijaklah dalam memilih kawan.. kalau kita dapat kawan yang tidak sekepala.. kawan tak sampai sebulan.. pas tu jadi musuh.. ape cerita bro??? so, konklusinya.. bijaklah dalam memilih kawan agar kita tak terjerumus dalam perkara yang negatif.. :)

orite! that's all untuk entry kali ini.. hope u all enjoy k.. have a nice day! wassalam..

p/s: apa kata korang pulak kongsi erti persahabatan dengan zaty.. boleh share kat comment.. kita berkongsi idea..

2 comments:

  1. Tu lah kan. Bagi akak, kawan tu senang dicari. Sahabat susah sangat.

    ReplyDelete